• PRO TV
  • Ashraf Ghani, președintele Afganistanului, ar fi fugit din țară cu 4 mașini doldora de bani

Ashraf Ghani, președintele Afganistanului, ar fi fugit din țară cu 4 mașini doldora de bani

Ashraf Ghani, președintele Afganistanului, ar fi fugit din țară cu 4 mașini doldora de bani

Afganistanul este în fața unor schimbări radicale, după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei Kabul. Fuga președintelui Ashraf Ghani este privită de cei mai mulți conaționali un act de trădare, însă afganii de rând mai au un motiv de supărare.

Președintele Ashraf Ghani ar fi părăsit Afganistanul, cu puțin timp înainte ca Palatul prezidențial să fie revendicat de talibani, cu 4 autovehicule pline cu bani. Reprezentanții Ambasadei ruse de la Kabul susțin că Ashraf Ghani avea atât de mulți bani de scos din țară, încât a fost nevoit să abandoneze o parte din ei, fiindcă nu încăpeau în vehicule.

Conform agenției de presă ruse RIA Novosti, citată de scmp.com, declarațiile aparțin purtătorului de cuvânt al ambasadei, Nikita Ishchenko.

Prăbușirea regimului este cel mai elocvent caracterizată de modul în care Ghani a fugit din Afganistan: patru mașini au fost umplute cu bani, au încercat să îndese o altă parte din bani într-un elicopter, dar nu au încăput toți. O parte din bani a rămas pe podea”, a dezvăluit oficialul.

Citește și: Cine sunt talibanii, cine îi finanțează și cine îi înarmează?

Citește și: VIDEO Femeile din Afganistan, în pericol după ce țara a fost ocupată de talibani. „Vom muri încet, în istorie”



Nikita Ishchenko nu a explicat cum a intrat în posesia acestor informații, ci s-a rezumat la a spune că el și colegii săi „muncesc” în această țară.

Nici președintele Ashraf Ghani nu poate confirma sau infirma povestea, de vreme ce nu a dat niciun semn de când a fugit din țară.

Cetățenii afgani se simt trădați de președintele lor, despre care spun că a cedat prea ușor și i-a abandonat. Talibanii au preluat controlul asupra capitalei Kabul, duminică, și au anunțat că vor institui o nouă conducere.

În ciuda asigurărilor că nu se vor răzbuna pe cei care au susținut regimul Ghani și au colaborat cu forțele armate ale SUA și ale NATO, talibanii nu au reușit să câștige încrederea locuitorilor țării. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni