• PRO TV
  • Tânăr fotbalist afgan, printre victimele fugii de talibani. El se agățase de trenul de aterizare al unui avion

Tânăr fotbalist afgan, printre victimele fugii de talibani. El se agățase de trenul de aterizare al unui avion

Tânăr fotbalist afgan, printre victimele fugii de talibani. El se agățase de trenul de aterizare al unui avion

O tânără speranță a fotbalului afgan, fost component al echipei naționale de tineret, se află printre victimele fugii dramatice de talibani. Zaki Anwari (19 ani) se agățase de trenul de aterizare al unui avion militar american care decolase de pe aeroportul din Kabul.

Reprezentanții Directoratului General pentru Educație Fizică și Sport din Afganistan au confirmat decesul lui Zaki Anwari, care voia să fugă din țară în timpul evacuării a sute de refugiați. 

Tânărul, care era fotbalist, încercase să scape de talibani adăpostindu-se în compartimentul destinat roților aeronavei C-17 a Armatei Americane.

Rămășițe din trupul lui au fost descoperite la bordul aeronavei, după ce aceasta a aterizat de urgență în Qatar, în urma informațiilor că mai multe persoane s-au agățat de aparatul de zbor.

Alte două persoane au fost văzute căzând, șocând opinia publică internațională, consternată de drama pe care o trăiește acum poporul afgan. 

Citește și: VIDEO Trei afgani și-au pierdut viețile după ce au căzut din avion. Imagini cutremurătoareInformația a fost publicată de Ariana News, o televiziune cu sediul la Kabul.

Într-o postare pe contul său de Facebook, tânărul fotbalist susținea că e stăpân pe destinul lui.

Tu ești pictorul vieții tale. Nu da pensula nimănui”, a scris tânărul, care la vârsta de 16 ani a făcut parte din echipa de tineret a țării sale.

Un oficial al echipei de fotbal a Afganistanului a transmis un mesaj de condoleanțe. „Fie ca sufletul lui să se odihnească în pace și el să fie pomenit mereu”.

Fotografii: Getty Images/ Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni