• PRO TV
  • Starul R&B R. Kelly, găsit vinovat pentru abuz sexual și relații intime cu minori

Starul R&B R. Kelly, găsit vinovat pentru abuz sexual și relații intime cu minori

Starul R&B R. Kelly, găsit vinovat pentru abuz sexual și relații intime cu minori

După mai bine de 20 de ani de acuze și dosare înregistrate la tribunal, un juriu format din 7 bărbați și 5 femei l-a găsit vinovat pe R. Kelly de abuz sexual. Cântărețul e acuzat că a întreținut relații intime forțate cu femei și că a exploatat sexual adolescenți și adolescente în anii ’90. 

R. Kelly (54 de ani) a fost condamnat pentru toate cele 9 capate de acuzare din dosar, inclusiv exploatarea sexuală a minorilor și transportarea de femei și adolescente în afara statului pentru a întreține relații intime plătite.

Juriul, format din 7 bărbați și 5 femei, a deliberat vreme de 9 ore, pentru ca în final să ajungă la concluzia că artistul este un „prădător sexual”. R. Kelly, care de decenii are imaginea șifonată din cauza acuzațiilor de abuz sexual, riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 10 ani și închisoare pe viață.

Acest caz nu este despre o celebritate căreia îi place să petreacă din plin. Acest caz este despre un prădător”, a spus Maria Cruz Melendez, procurorul de caz.

Conform Procuraturii, R. Kelly a exploatat sexual și a întreținut relații intime cu adolescente de 16-17 ani.

Una dintre victimele sale a fost cântăreața R&B Aaliyah, cu care artistul s-a logodit ilegal într-o cameră de hotel din Chicago, pe când ea avea doar 15 ani. Un martor a depus mărturie împotriva lui, după ce starul i-a cerut să falsifice actele de identitate ale fetei, astfel încât ea să pară de 18 ani.

Unele dintre acuzațiile care i se aduc sunt atât de explicite, încât nu pot fi reproduse într-un articol de presă. Conform presei de peste Ocean, R. Kelly nu a schițat niciun gest când i s-a citit sentința. 

Decizia juraților se referă la acuzații formulate pe teritoriul statului New York, însă artistul mai are dosare penale și în alte state americane.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni