• PRO TV
  • Fostul președinte Ion Iliescu, dezvăluiri despre copilărie

Fostul președinte Ion Iliescu, dezvăluiri despre copilărie

Fostul președinte Ion Iliescu, dezvăluiri despre copilărie

Deși este unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România, Ion Iliescu (91 de ani) a fost dintotdeauna discret cu viața sa personală. 

Fostul președinte al României nu a avut o copilărie prea ușoară, acesta fiind abandonat de mama sa, Maria Dumitru Toma, originara din Bulgaria. La scurt timp, Alexandru, tatăl lui, s-a recasatorit, cu Maria P. Iliescu.


”Adevărul este că împrejurarile vieții au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mam-, care nu s-a interesat niciodat- de soarta mea. Nu i-am reproșat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am conviețuit cu țiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Oltenița. Și erau muncitori, care o duceau cel mai greu, și erau lăutarii, care erau aristocrația țigănească. Petreceam mult timp prin casele lor”, a povestit Ion Iliescu, conform Adevărul.ro.

Pentru că tatăl lui, comunist ilegalist, a ajuns la închisoare, Ion Iliescu a fost crescut de bunici. Apoi, la vârsta de 9 ani, este înfiat de mătușa lui, Aristita, care era bucătăreasă în casa Anei Pauker. Cunoscută politiciani, aceasta l-a ajutat pe adolescentul Iliescu să studieze la Moscova.

 

Ion Iliescu a devenit un personaj important în zilele Revoluției din 1989. Mai târziu, acesta a fost ales președintele României, pentru două mandate.

Foto; Getty

Războiul dintre Leonardo DiCaprio și Jeff Bezos

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni