Un Revelion Iconic

Un Revelion Iconic

Cumpărăturile pentru Revelion sunt adesea haotice și, în încercarea de a avea de toate pentru toți, se întâmplă să ratăm esențialul. Dar, dacă vrem să petrecem o noapte alături de vinurile românești, experta internațională Marinela Ardelean ne oferă o soluție surprinzător de simplă și acoperitoare, fie că suntem gazde sau invitați. 

A trecut decembrie cu petrecerile stânjenitoare de la birou și cu serile în care beam vin fiert dulceag. E timpul pentru o petrecere adevărată, rafinată și elaborată. Dar ce vinuri să punem pe masă în ultima zi din an, dacă vrem să avem o experiență de cinci stele?

„Alegerea vinurilor pentru noaptea dintre ani depinde de locul unde petreceți, de invitați și de meniu”, explică Marinela Ardelean. „Dacă sunteți invitați, este mai ușor să alegeți o singură sticlă dintr-un vin special, însă, dacă v-ați asumat condiția de gazdă și vreți să vă impresionați prietenii, cel mai sigur este să alegeți o gamă premium sau superpremium consacrată, suficient de completă cât să acopere toate gusturile și să facă față tuturor tipurilor de preparate gustate peste noapte. Hyperion, de la The Iconic Estate este o asemenea colecție, disponibilă în secțiunea #Premium a programului Carrefour #DeschidemVinulRomânesc.”

Desigur, nu toate vinurile se potrivesc cu toate preparatele, după cum succesiunea vinurilor este la fel de importantă ca cea a felurilor de mâncare. Marinela Ardelean ne ghidează pas cu pas printre vinurile gamei Hyperion, prezentate în tandem cu preparate specifice petrecerii Revelionului. 

„Pinot Grigio va fi, de exemplu, un vin bun atât pentru primirea invitaților, cât și pentru a acompania gustările de iarnă (salatele cu maioneză, icre sau ouă umplute), mâncărurile cu sos de smântână, carne de pui sau pește alb.”


Pe de altă parte, gama are și vinuri potrivite cu preparatele tipice românești, arată Marinela Ardelean: „Dacă v-au rămas gustări tradiționale de la Crăciun (lebăr, tobă, caltaboși, cârnați semiafumați), nu ezitați să le «stropiți» cu o Fetească Neagră rosé, păstrând Feteasca Neagră vinificată în roșu și maturată în butoaie de stejar pentru mâncărurile cu porc sau vită.”

Cu cât preparatele serii sunt mai dense și cu arome mai intense, vinul care le însoțește trebuie să țină pasul: „Pentru cei care pregătesc și o selecție de brânzeturi maturate și charcuterie, Cabernetul Sauvignon Hyperion se va dovedi un partener de nădejde.”

Marinela Ardelean încheie seria de recomandări cu ceva care nu putea să lipsească de la petrecerea dintre ani: „Niciun Revelion nu este complet fără bulele de la miezul nopții și, deși nu există încă un spumant Hyperion, puteți alege cu încredere, de la același producător, un spumant Rhein Brut Magnifique, născut în pivnițele istorice de la Azuga, disponibil #ExclusivLaCarrefour.”

“Articol sustinut de Carrefour”

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni