• PRO TV
  • Doliu în lumea modei. A murit celebrul designer Thierry Mugler

Doliu în lumea modei. A murit celebrul designer Thierry Mugler

Doliu în lumea modei. A murit celebrul designer Thierry Mugler

Apreciat pentru ținutele sale unice, dar și pentru charismă, implicare și creativitate, designerul Thierry Mugler a lăsat un gol imens de durere după ce s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Designerul francez Thierry Mugler, faimosul creator al corsetelor Madonnei și al rochiilor lui Sharon Stone, dar și al parfumului "Angel" a murit din „cauze naturale”, a anunțat agentul său Jean-Baptiste Rougeot pe pagina oficială de Instagram a creatorului. 

„Cu imensă tristeţe vă anunţăm decesul domnului Manfred Thierry Mugler survenit duminică”, se arată în mesajul social media postat. „Fie ca sufletul său să se odihnească în pace”. 

Jean-Baptiste Rougeot a declarat presei că decesul lui Thierry Mugler a fost unul complet neașteptat, având în vedere că stilistul era angajat în mai multe proiecte ce aveau să se desfășoare chiar la începutul acestei săptămâni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

„Ai schimbat percepţia noastră asupra frumuseţii. Moştenirea ta este ceea ce port în tot ce fac”, a menționat pe Instagram directorul artistic al Mugler, americanul Casey Cadwallader.

Apoi, cântăreaţa Diana Ross a postat pe Twitter o fotografie cu designerul francez de la o prezentare din Paris: „O să-mi lipseşti, Thierry Mugler, ai fost un om minunat și ne-ai făcut viețile mai frumoase”. 

Cântăreața Beyonce a postat, de asemenea, o poză alb-negru cu designerul Thierry Mugler și un mesaj de condoleanțe: „Odihneşte-te în pace, Thierry Mugler”.

Supermodelul american Bella Hadid a exclamat pe profilul ei de Instagram un „Nonononono”, urmat de imaginea unui emoji trist, iar actrița americană January Jones i-a răspuns în semn de consolare, postând o inimă.

Pe lângă modă, Mugler a fost atras și de lumea filmului, fiind un regizor și fotograf strălucit, dovadă fiind showurile sale de modă cu adevărat speciale. Manfred Thierry Mugler și a fost dansator, acrobat și pasionat de culturism, declarând în nenumărate rânduri ori că trupul uman trebuie să fie asemănat cu arta.

„Întotdeauna m-am simțit ca un regizor, iar hainele pe care le-am făcut au fost mereu cu un pas înaintea actualului”, a spus Mugler pentru publicația Interview Magazine. 

Momentan, nu au fost dezvăluite detalii legate de înmormântarea designerului.

Mugler s-a născut la Strasbourg în decembrie 1948. S-a stabilit la Paris când avea doar de 20 de ani, lansându-și brandul propriu, „Café de Paris”. În 1974 designerul a dat viață companiei ce-i poartă numele „Thierry Mugler”.

Creatorul francez s-a retras din lumea modei în 2002, însă artiști consacrați precum Lady Gaga, Beyoncé, Cardi B sau Kim Kardashian au continuat să poarte piesele sale vestimentare în cadrul marilor evenimente mondene de peste Ocean și nu numai.

Luna ianuarie mai marchează decesul a încă doi creatori de modă deosebit de apreciați precum Nino Cerruti (15 ianuarie) și André Leon Talley (18 ianuarie).

Vezi și:
Doliul și însemnătatea lui

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni