• PRO TV
  • Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004, apel disperat către liderii lumii: „Lumea ne simte și ne va ajuta”

Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004, apel disperat către liderii lumii: „Lumea ne simte și ne va ajuta”

Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004, apel disperat către liderii lumii: „Lumea ne simte și ne va ajuta”

Ruslana Stepanivna Lijiciko, cunoscută sub numele de Ruslana, și-a îmbărbătat conaționalii în aceste momente dramatice din istoria Ucrainei. Artista, care a câștigat concursul Eurovision 2004, a făcut un apel la unitate și speră la un ajutor consistent din partea liderilor lumii.

Ruslana (48 de ani) continuă să lupte pentru conaționalii săi și în calitate de artist. Figură emblematică a Revoluției portocalii din 2004, Ruslana a fost deputat în Parlamentul Ucrainei din partea partidului Ucraina Noastră în perioada 2006-2007.

Acum, cântăreața își mobilizează conaționalii să se ajute între ei și să distribuie informații de încredere care să contribuie la izgonirea invadatorilor.

Ea a ținut să-i îmbărbăteze pe ucraineni, dându-le asigurări că suferința lor nu va fi trecută cu vederea de lumea occidentală.

Știu sigur că lumea va fi unită pentru Ucraina. Am lucrat de mulți ani pentru a ne asigura că lumea modernă alege Ucraina ca țară care a suferit de secole de pe urma regimului rus. Lumea ne simte și ne va ajuta. Toată lumea va acționa pentru a opri războiul”, a scris artista pe Instagram.


Citește șiHanna Nepliakh, Miss Ucraina 2021, mesaj disperat după atacul Rusiei asupra orașelor ucrainene

Ruslana le-a amintit ucrainenilor că țara lor a mai trecut prin momente dificile și că au reușit să treacă peste ele într-un singur mod.

Când au fost cele mai periculoase acțiuni în timpul Maidanului, singurul lucru care ne-a ajutat să ne salvăm a fost acțiunea coordonată, împărțirea clară a responsabilităților și, cel mai important, să luăm informații din surse oficiale sau martori oculari. Principalul lucru este pacea interioară fără emoții și panică.

Glorie Ucrainei! Doamne, ascultă și acceptă rugăciunile mele pentru Ucraina, pace și liniște”, a mai scris Ruslana.

Mesajul a fost transmis în primele ore de la invazia rusă, când ucrainenii au fost dominași de teamă și incertitudine.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni