• PRO TV
  • Este Vladimir Putin cel mai bogat om din lume? Ce avere poate să aibă președintele rus

Este Vladimir Putin cel mai bogat om din lume? Ce avere poate să aibă președintele rus

Este Vladimir Putin cel mai bogat om din lume? Ce avere poate să aibă președintele rus

Deși nu se știe precis cât de mare este averea personală a lui Vladmir Putin, se pare că acesta ar deține miliarde de dolari.

Conform declarațiilor oficiale de la Kremlin, Putin are un salariu anual de 140.000 de dolari. De asemenea, acesta deține trei autoturisme, o rulotă și un apartament. 

Cu toate acestea, unii experți pretind că Putin ar putea fi, de fapt, cel mai bogat om din lume, cu proprietăți care se ridică la 200 de miliarde de dolari.

Anul trecut, opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care este în prezent încarcerat, a dezvăluit că Vladimir Putin deține un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Mării Negre. Valoarea proprietății depășește un miliard de euro și ar fi fost finanțată de mai mulți oligarhi ruși, toți dependenți de Putin.

Palatul secret s-ar afla într-o zonă lângă Gelendzhik, la Marea Neagră. Proprietatea și terenul au garduri de securitate, un port, o biserică, o zonă de de protecție în care zborul e interzis, un punct de control, o cramă, teatru, o sală de sport, o piscină, un „aquapark”  și chiar un patinoar pentru hochei pe gheață.

Interioarele sunt decorate de brandul de lux italian Citterio Atena, printre piesele de rezistență numărându-se canapele în stilul Ludovic al XIV-lea, mobilă de dining de 500.000 de dolari și o masă de bar de 54.000 de dolari.

Chiar și baia este echipată după cele mai înalte pretenții, cu perii de WC de 850 de dolari și suport pentru hârtie igienică de 1.250 de dolari. 

Automobile și case

Președintele rus ar mai deține 58 de avioane și elicoptere, alături de 700 de autoturisme. Printre acestea se numără un avion în valoare de 716 milioane de dolari, numit ”The Flying Kremli”, a cărui toaletă este din aur. Megayachtul în valoare de 100 de miliaone de dolari a fost proiectat de un producător de submarine nucleare din marina rusească.

În total, Putin deține opt reședințe, conform Business Insider.

Foto: Getty
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni