• PRO TV
  • Cine sunt cele două fiice oficiale ale lui Vladimir Putin și cu ce se ocupă

Cine sunt cele două fiice oficiale ale lui Vladimir Putin și cu ce se ocupă

Cine sunt cele două fiice oficiale ale lui Vladimir Putin și cu ce se ocupă

Bănuit că ar avea mai mulți copii nelegitimi, Vladimir Putin a făcut tot posibilul să le țină pe cele două fiice oficiale ale sale departe de prima pagină a ziarelor. Maria (36 de ani) și Katerina (35 de ani) au ajuns pe lista persoanelor sancționate de Occident, ca urmare a agresiunii rusești în Ucraina.

Fiicele lui Vladimir Putin au devenit ținta sancțiunilor statelor din Vest, ca urmare a masacrelor raportate în anumite zone din Ucraina. Cele două fete adulte ale liderului de la Kremlin duceau o viață departe de lumina reflectoarelor, însă liderii europeni și americani au dezvăluit că au motive să creadă că Vladimir Putin le folosește ca paravan pentru a-și ascunde averea și activele.

Fiicele lui Vladimir Putin și-au schimbat numele de familie pentru a nu atrage atenția asupra lor. 

Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin

Fata cea mare a președintelui rus, Maria Vorontsova, s-a născut la Leningrad (acum Sankt Petersburg), la 28 aprilie 1985. Mama ei este Liudmila Șkrebneva, fosta însoțitoare de zbor cu care Vladimir Putin a fost căsătorit în perioada 1983-2014.

Maria Vorontsova a absolvit Medicina și s-a specializat în endocrinologie pedriatrică, genetică și nanism. 

Este căsătorită cu omul de afaceri olandez Jorrit Faassen, alături de care locuiește în Moscova. Anumite surse indică faptul că cei doi ar avea o fetiță, însă acest detaliu despre viața privată a fiicei lui Putin nu a putut fi confirmat din surse oficiale.

Conform oficialilor americani, Maria Vorontsova „conduce programe finanțate de stat care au primit miliarde de dolari de la Kremlin pentru cercetarea genetică, programe supravegheate personal de Putin”.

Fiica cea mică a lui Vladimir Putin, născută în Germania

Katerina (35 de ani) s-a născut la Dresda, în Germania de Est, pe vremea când tatăl ei lucra în KGB. A urmat aceeași universitate din Moscova la care s-a înscris și sora ei. Are o diplomă în Studii asiatice și e specializată în istoria Japoniei. Totodată, a studiat matematica și fizica.

În prezent conduce un proiect științific creat în cadrul Universității de Stat din Moscova și este director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică a Sistemelor Complexe în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

Fiica cea mică a lui Vladimir Putin este căsătorită cu Kirill Shamalov, fiul unui afacerist apropiat al liderului de la Kremlin. În ciuda mariajului, Katerina nu a preluat numele soțului, ci se prezintă Katerina Tihonova. La fel ca sora sa mai mare, ea și-a schimbat numele de familie pentru a nu se afla că e fiica lui Vladimir Putin, scrie ziarul britanic Independent.

Katerina Tihonova are un istoric artistic, de gimnastă ritmică și dansatoare.

Cine sunt ceilalți copii ai lui Vladimir Putin

La un forum economic care a avut loc în 2017, la Sankt Petersburg, Vladimir Putin anunțase că are doi nepoți, unul de grădiniță, celălalt abia născut. În ciuda acestor afirmații, nu a dezvăluit niciodată identitatea fiicelor sale, despre care se crede că au participat la discuțiile de atunci.

Totodată, președintele rus Vladimir Putin ar avea mai mulți copii, din mai multe relații cu femei frumoase. Conform publicației Proyekt, citată de Europa Liberă, liderul de la Kremlin ar avea o fiică pe nume Elizaveta. Fata s-ar fi născut în 2003, în urma unei relații adultere cu o femeie pe nume Svetlana Krivonogikh.

Însă presa din Rusia vorbește de încă o fiică, născută în 2015, și doi gemeni născuți în 2019, copii pe care Putin i-ar avea cu fosta gimnastă Alina Kabayeva. 

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni