• PRO TV
  • Sadhguru, interviu Acasă la Măruță! Ce mesaj pentru salvarea solului are și care e cel mai important sfat dat?

Sadhguru, interviu Acasă la Măruță! Ce mesaj pentru salvarea solului are și care e cel mai important sfat dat?

Sadhguru, interviu Acasă la Măruță! Ce mesaj pentru salvarea solului are și care e cel mai important sfat dat?

Yoghin, vizionar și de două ori cel mai bine vândut autor al New York Times, Sadhguru, sau Jaggi Vasudev a atins peste 1 miliard de oameni prin intermediul  programelor de yoga transformaționale, prin intermediul proiectelor sociale desfășurate la scară largă și prin discursurile ținute – cu teme spirituale sau sociale.

Este inspirația pentru Centrul Sadhguru pentru o planetă conștientă înființat de Harvard Medical School’s - Beth Israel Deaconess Center.
 
CE PROIECT ARE ÎN DESFĂȘURARE

Pe 21 martie, Sadhguru a plecat într-o călătorie de 100 de zile cu motocicleta, din UK Londra până în India –bazinul Cauvey, pentru a crește gradul de conștientizare legat de sol. E vorba de 30.000 km (18.600 mile) prin Europa și Orientul Mijlociu, în efortul de a „salva solul”.  Ca un singuratic motociclist, Sadghuru va traversa 24 de națiuni. 
De-a lungul drumului, va întâlni lideri mondiali, jurnaliști, celebrități, ecologiști și influenceri care doresc să schimbe lumea alături de el. 
 
Călătoria face parte din campania sa #SaveSoil, care face apel la factorii de decizie să facă din regenerarea solului o prioritate. 

SCOPUL PROIECTULUI

-conștientizarea problemei legate de sol și salvarea acestuia;
 
-popularizarea problemei prin intermediul media/ influenceri/ oameni politici/ oameni de afaceri;
 
-implementarea unor politici publice pentru rezolvarea acestei probleme; 
 
Această mișcare a obținut sprijinul liderilor mondiali,  inclusiv al lui Marc Benioff, Jane Goodall, Sfinția Sa Dalai Lama și  al unor instituții precum Națiunile Unite - Convenția de Combatere a Deșertificării. 

SADHGURU ÎN ROMÂNIA

Sadhguru a venit în România pe 20-21 și 22 aprile și vorbit în cadrul a diferite evenimente despre problema solului, care, din punctul acestuia de vedere, ar trebui să devină o prioritate electorală în întreaga lume.
 
Mesajul lui Sadhguru este susținut de ONU și de Programul Alimentar Mondial. În prezent, 52% din solul agricol al Pământului este deja degradat. Jumătate din stratul superior de sol de pe planetă a fost pierdut în ultimii 150 de ani. În ritmul actual de exploatare, ritm care oricum se înrăutățește pe zi ce trece, 90% din solul mondial va fi degradat până în 2050. Și poate dura apoi 1.000 de ani pentru a produce câțiva centimetri de sol. Asta în condițiile în care o degradare acentuată poate provoca suferințe inimaginabile.
 


 

În acest scop Sadhguru a oferit interviuri în România, a organizat un eveniment public la Arenele Romane, unde au participat 5000 de oameni, a avut întâlniri cu vedete, influenceri și oameni de afaceri. În plus, s-a întâlnit cu Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, cu Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii și cu Ionuț-Sorin  Banciu, Secretarul de Stat în Ministerul Mediului. 
 
În România, la momentul de față, e vorba de un conținut organic ce nu depășește 2%, dar în general se limitează la 1%

Despre aceste probleme, Sadhguru a discutat într-un interviu acordat în cadrul podcastului Acasă La Măruță. În plus, a vorbit despre ideile spirituale pe care le promovează și a răspuns la o întrebare extrem de interesantă: care sunt cele mai importante trei sfaturi  pe care le-a dat fiicei sale? Sadhguru este tatăl lui Radhe Jaggi, o tânără în vârstă de 32 de ani.

Sadhguru: "Să nu acepte niciun sfat din partea nimănui! Aceste este sfatul principal pentru fiica mea și pentru toată lumea. Al doilea sfat este să nu admire pe nimeni, să nu privească nici cu dispreț niciodată pe nimeni. Să învețe să vadă lucrurile așa cum sunt. Pentru că dacă admiri pe cineva, vei exagera partea pozitivă. Dacă privești cu dispreț pe cineva, vei exagera partea negativă. Nu vei vedea realitatea. Dacă nu vezi lucrurile clar, atunci vei cădea într-o groapă, undeva. Și al treilea sfat nu e un sfat. E vorba de câteva instrumente simple pentru a-ți păstra chimia corpului în pace și minunată." 
FOTO: COSTIN DRAGOMIR PENTRU " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>" target="_blank">CĂTĂLIN MĂRUȚĂ

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni