• PRO TV
  • O ucraineancă, acuzată că și-a trădat țara după ce le-a vândut secrete rușilor, a fost arestată în Harkov

O ucraineancă, acuzată că și-a trădat țara după ce le-a vândut secrete rușilor, a fost arestată în Harkov

O ucraineancă, acuzată că și-a trădat țara după ce le-a vândut secrete rușilor, a fost arestată în Harkov

O femeie de circa 55 de ani, secretară a Consiliului Local din Kutuzivka, regiunea Harkov, a fost ridicată de Forțele Speciale Ucrainene sub acuzația de trădare. Tot momentul a fost filmat, iar femeia a fost surprinsă de acuzațiile care i se aduc.

Un grup de militari din Forțele Speciale și agenți de la Serviciile Secrete Ucrainene au descins în satul Kutuzivka, regiunea Harkov, miercuri dimineață, pentru a ridica o femeie acuzată de trădare. 

Nadiya Antonova, secretară a Consiliului Local, e acuzată că le-a spus rușilor numele tuturor militarilor ucraineni care au făcut parte din rezistența locală împotriva Armatei Ruse.

O filmare realizată în timpul arestării o arată pe femeie surprinsă de prezența militarilor la ea acasă. În înregistrarea video postată de The Sun, femeia este auzită spunând: „Ce să spun? Să spun cum am supraviețuit?”.

Ea fusese anunțată anterior că o echipă de jurnaliști va aveni în sat pentru a o intervieva în legătură cu ofensiva rusă din satul ei. Însă, când a aflat care sunt intențiile militarilor, ea a fost șocată și le-a spus că nu recunoaște acuzațiile care i se aduc.

Trădător? Crezi că l-ai găsit pe trădător?, a strigat Antonova când a fost reținută. „Să vă fie rușine! Am fost aici tot timpul. Cum crezi că am supraviețuit până acum?”.

Procurorii susțin că au probe care indică faptul că femeia a dezvăluit identitatea soldaților, polițiștilor și specialiștilor în combaterea actelor de terorism din țara natală, scrie ziarul The Sun.

Totodată, susțin anchetatorii, ea i-a forțat pe locuitorii din satul ei să poarte banderole albe pentru a susține trupele ruse. Forțele Kremlinului poartă banderole albe și portocalii, în timp ce Ucraina poartă banderole galbene, verzi și albastre.

Dacă va fi găsită vinovată, Nadiya Antonova riscă închisoare pe viață pentru trădare.

Fotografii: The Sun/YouTube The Sun

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni