• PRO TV
  • De pe scena Eurovision, la război. Artiștii trupei Kalush Orchestra s-au întors să lupte pentru Ucraina

De pe scena Eurovision, la război. Artiștii trupei Kalush Orchestra s-au întors să lupte pentru Ucraina

De pe scena Eurovision, la război. Artiștii trupei Kalush Orchestra s-au întors să lupte pentru Ucraina

Componenții trupei Kalush Orchestra din Ucraina au câștigat concursul Eurovision 2022, găzduit de Italia, însă bucuria a fost de scurtă durată. Artiștii, în frunte cu lidrerul Oleg Psiuk, au fost nevoiți să se întoarcă sub arme, în Ucraina.

Membrii trupei rap Kalush Orchestra au petrecut foarte puțin la Torino după finala Eurovision 2022 câștigată. Artiștii și-au făcut repede bagajele și s-au întors în țara natală, pe care nu o pot părăsi pe durata războiului cu Rusia.

Liderul trupei, Oleg Psiuk, a fost surprins de fotografi sărutându-și iubita în fața hotelului în care fusese cazat. A fost un sărut de rămas bun, lângă taxiul care-l aștepta să-l ducă la aeroport, pentru un zbor cu destinația Kiev. 

Conform legislației aprobate la cererea președintelui Volodimir Zelenski, bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească Ucraina cât timp forțele armate ale celor două state sunt în conflict.

Artiștii ucraineni au primit dispensă de la autoritățile ucrainene să participe la Eurovision 2022 și să-și promoveze, în afara țării, piesa înscrisă în concurs. Toți cei șase componenți ai trupei sunt consemnați la datorie pe durata războiului din Ucraina și pot fi aruncați oricând în luptă.

Înainte de finala de la Torino, Oleg Psiuk a declarat că e conștient de datoria pe care o are și că nu e deranjat de posibilitatea de a fi trimis pe front.

În cazul meu, este foarte probabil să fiu chemat să lupt. Fiecare ar trebui să-și joace rolul în efortul de război, dacă și când i se cere. Știu sigur că bărbații ucraineni cu experiență de război se alătură efectiv armatei pentru a lupta pentru țara lor chiar și fără a fi chemați”, a spus artistul.

Conform acestuia, unul dintre dansatorii trupei, Slavik Hnatenko, s-a alăturat deja forțelor de apărare ale capitalei Kiev.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu WRS - "M-am îndrăgostit și a fost rău

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni