• PRO TV
  • Cum arată vila de lux în care se ascundea Sorin Oprescu. Se află în zona bogaților, lângă Atena

Cum arată vila de lux în care se ascundea Sorin Oprescu. Se află în zona bogaților, lângă Atena

Cum arată vila de lux în care se ascundea Sorin Oprescu. Se află în zona bogaților, lângă Atena

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și prins în Grecia, după ce a fugit din țară, se ascundea în Glyfada. Într-o  zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee și preferată de magnații lumii.

Oprescu stătea în Grecia într-o zonă de lux, cu case de milioane de euro

Sorin Oprescu, prins în Atena după ce a fugit de condamnarea din România, avea planuri să rămână în Grecia, potrivit presei elene. El se înregistrase ca plătitor de impozite în Grecia.

Cine este femeia despre care s-a scris că ar fi iubita lui Sorin Oprescu?

Fostul primar al Capitalei se instalase într-un cartier de lux, Glyfada, o zonă preferată de magnați și celebrități, situată pe rivieră. O fotografie publicată de protothema.gr, preluată din dosar, arată „ascunzătoarea” situată într-o zonă liniștită, departe de zgomot și ochi curioși.

Detalii picante despre prinderea lui Oprescu

Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. "Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele, așa că zona este atent monitorizată. Trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo. Oprescu avea de mai mult timp cont bancar fiscal și conturi bancare personale în Atena. 

Asta nu se obține ușor, ca să ai cont fiscal bancar la stat înseamnă că deja ai cont bancar la una sau mai multe bănci care virează banii. Nu doar mergi acolo, trebuie să și virezi banii respectivi, pentru o perioadă de cel puțin șase luni. Având cont bancar putea fi foarte ușor prins. De fapt, așa s-a și dat de gol. În cont îi fuseseră virați bani în urmă cu câteva zile, iar el a mers să ridice bani de la bancă.

Interpol a avut informații despre tranzacțiile financiare și le-a urmărit.În preajma vilei unde stătea sunt trei bănci. Casa îi era monitorizată de polițiști în civil, l-au înconjurat și nu avea cum să opună rezistență. Nici nu a opus", a spus medicul Nikos Koudounis într-o intervenție televizată.

Sorin Oprescu se află la penitenciarul Korydallos, unul de maximă siguranță. El este acuzat în România de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat, corupție și spălare de bani, iar autoritățile au emis un mandat internațional de arestare după ce acesta a părăsit țara cu două săptămâni înainte ca instanța de judecată să emită sentința definitivă de condamnare la 10 ani și opt luni de închisoare.

În urmă cu șapte ani, în 2015, Oprescu a primit suma de 25.000 de euro de la un fost director al unui birou municipal din București. Și în locuința acestuia, au fost găsite și alte sume de bani, pe care fostul primar nu le-a putut justifica.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni