• PRO TV
  • Ce spune medicul Adrian Marinescu despre posibilitatea unei noi pandemii generate de virusul "variola maimuței"?

Ce spune medicul Adrian Marinescu despre posibilitatea unei noi pandemii generate de virusul "variola maimuței"?

Ce spune medicul Adrian Marinescu despre posibilitatea unei noi pandemii generate de virusul "variola maimuței"?

Dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, a vorbit despre evoluția virusului ”variola maimuței” , legat de care multă lume se teme că ar putea genera o nouă pandemie.    

La o televiziune de știri, acesta a precizat:

”Să ne gândim ce știm despre acest virus. Ştim despre el din 1958, am avut în 1970, primul caz la om. În afara continentului african, într-adevăr, au fost cazuri izolate. Și ce vorbim acum înseamnă undeva în jur de 100, poate peste 100 de cazuri, dar să știți că în ultimele decenii, la nivel de Africa au fost niște mii de cazuri, forme ușoare cele mai multe dintre ele, decesele undeva până în 1%. Acum lucrurile stau în felul următor, dacă ai un virus care se transmite greu de la om la om, lucru care e demonstrat în acest moment, probabilitatea să ai niște modificări, niște mutați în viitorul apropiat este extrem de mică, nu spun că e imposibil.”, a spus medicul la o televiziunea de știri, citat de cancan.ro.

”Ce avem acum ca date nu înseamnă altceva decât o atenționare. Să știți că, în general, când există o atenționare din partea Organizației Mondiale a Sănătății  apar mai multe cazuri, în sensul că și diagnosticul pus mai ușor. Urmărim mai bine ce se întâmplă până la urmă. O simptomatologie de tipul gripei și cu o erupție care poate să semene cu varicela apare în destul de multe cazuri. Deci viitorul apropiat o să ne spună dacă într-adevăr e o creștere care va fi în dinamică sau nu și vă aduc aminte, de exemplu, cu hepatita misterioasă."

Această afecțiune începe să preocupe autoritățile din tot mai multe țări, inclusiv în Europa, unde apariția ei este total atipică. Simptomele pot fi ușoare sau severe și presupun apariția unor erupții cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Leziunile pot provoca mâncărime sau durere. 

Vezi și: Messi, cel mai bogat sportiv din lume!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni