• PRO TV
  • Cum să reduci stresul din sala de examen în trei pași simpli

Cum să reduci stresul din sala de examen în trei pași simpli

Cum să reduci stresul din sala de examen în trei pași simpli

Majoritatea tinerilor simt un stres epuizant atunci când vine vorba despre examene. Din această cauză pot întâmpina dificultăți în rezolvarea subiectelor.

Principalul „simptom” al stresului din sala de examen este impresia că ai uitat tot ce ai învățat și că nu o să reușești să rezolvi cerințele. De aceea este important să lucrăm înainte și partea psihică.

Iată trei pași simpli care te vor ajuta să scapi de stres în sala de examen:

1. Somnul ar trebui să reprezinte o prioritate. Mulți tineri preferă să învețe noaptea, însă un program echilibrat în care să-ți acorzi timp suficient pentru dormit te poate ajuta foarte mult în ziua examinării. Chiar dacă ai impresia că ar trebui să te afunzi mai mult în materie, cel mai bine pentru tine ar fi să dormi cele opt ore pe noapte.

2. Încearcă să ajungi la examen cu 5-10 minute înainte. Și nu le folosi pentru a-ți reaminti tot ce ai învățat. Închide ochii, respiră profund și relaxează-ți atât mintea, cât și corpul. Nu te gândi la nimic, concentrează-te pe mișcarea diafragmei în timpul respirației.

3. Nu-ți aloca tot timpul pentru învățat. Mintea ta va obosi, va vrea o pauză pe care tu nu i-o acorzi. Astfel, ar fi bine ca din când în când, în timpul zilei, să te bucuri de ceea ce îți face plăcere. Poate vezi o secvență dintr-un film, poate citești câteva pagini dintr-o carte sau poate ieși la o scurtă plimbare. Cu siguranță aceste lucruri te vor face să te relaxezi și te vei putea concentra mai bine la ceea ce ai de învățat.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni