• PRO TV
  • Prințul Charles i-a lăudat pe românii care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni

Prințul Charles i-a lăudat pe românii care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni

Prințul Charles i-a lăudat pe românii care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni

Prințul Charles se află în România, unde și-a propus să se întâlnească cu oficialități ale statului român și să se relaxeze pe proprietățile sale din Transilvania. Moștenitorul tronului britanic i-a lăudat pe românii care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni.

Prințul Charles a fost primit, miercuri, de președintele Klaus Iohannis și de premierul Nicolae Ciucă. Ulterior, fiul Reginei Elisabeta a II-a a fost oaspetele Principesei Margareta, Custodele Coroanei române.

Tot miercuri, Prințul de Wales a vizitat centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo, din Capitală, unde a văzut cu ochii săi cum sunt organizate activitățile umanitare în folosul familiilor care și-au părăsit țara natală. 

După vizită, Prințul Charles a dat indicații echipei sale să posteze pe conturile sociale un mesaj de recunoștință pentru voluntarii români.

Crucea Roșie Română a desfășurat voluntari de-a lungul graniței pentru a oferi alimente, apă, ajutoare de bază și produse de igienă persoanelor aflate în nevoie. De asemenea, sunt distribuite mii de cartele SIM, astfel încât oamenii să poată păstra legătura cu cei dragi. Până acum, aproape 1 milion de ucraineni au trecut în România.

Vă mulțumim tuturor celor de la Centrul de Donații Romexpo, care oferă zilnic produse de bază gratuite, de la alimente la produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și servicii sociale și consiliere”, se arată pe contul oficial de Instagram la Prințului de Wales.

Prințul Charles s-a relaxat în Transilvania

Prințul de Wales a părăsit Capitala miercuri seară și a poposit pe proprietatea sa din satul Valea Zălanului, județul Covasna. Fiul Reginei și-a luat câteva zile libere de la îndatoririle sale obișnuite pentru a se relaxa în Transilvania. 

Conform Stirileprotv.ro, joi Charles avea programate plimbări în natură și întâlniri cu prietenii săi din România. În zilele următoare, fiul Reginei va ajunge și în comunele Viscri și Micloșoara, unde deține alte două case.

Prințul Charles iubește zonele rurale, inclusiv din Regatul Unit. Deseori îmbracă haine simple și lucrează pământul, pe moșiile regale.

Este prima vizită pe care Prințul Charles o face în România în ultimii trei ani, din cauza pandemiei de Covid-19.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni