Prințul Charles, fermier pe domeniul regal Sandringham. A transformat propritatea în fermă organică

Prințul Charles, fermier pe domeniul regal Sandringham. A transformat propritatea în fermă organică
Prințul Charles are grijă de ferma de la Sundringham din 2017. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 Mai 2021
Data actualizare: 26 Mai 2021
Prințul Charles e atât de atașat de pământ și de roadele lui, încât adesea îmbracă haine simple și muncește pe moșiile regale. Fiul reginei a oferit o imagine neașteptată pentru un viitor rege.

Prințul Charles este preocupat de agricultură sustenabilă și de reducerea impactului negativ al culturilor industriale. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a apreciat pământurile roditoare din România, pe care le-a descoperit cu prilejul deselor sale vizite în Transilvania. 

Prințul știe că agricultura industrială are un efect dezastruos asupra fertilității solului, motiv pentru care a decis să schimbe modul în care se cultivă pământul la Sandringham, moșia din Norfolk a Casei Regale unde familia petrece Crăciunul.

Charles a adoptat principiile agriculturii ecologice și a eliminat orice îngrășământ, ierbicid și insecticid pe bază de chimicale din procesul de cultivare a cerealelor și legumelor de pe moșie.

Întotdeauna mi s-a părut oarecum logic să îmbrățișăm un sistem agricol care funcționează cu Natura și nu împotriva ei, restabilind astfel fertilitatea pierdută și capacitatea solului, pe care ne bazăm pentru existența noastră pe această planetă, de a reține carbonul”, a spus Prințul Charles pentru revista Country Life.


Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Viitorul rege a fost surprins îmbrăcat în haine simple de fermier, în timp ce inspecta lucrările agricole realizate pe domeniul din Norfolk după instrucțiunile trasate de el. Charles a preluat de la tatăl său, Prințul Philip, sarcina de a se îngriji de ferma de la Sandringham. În 2017, când a luat în primire muncile de aici, doar 10% din culturi erau obținute respectând principiile agriculturii organice.

O tranziție către gestionarea organică înseamnă introducerea de măsuri care să permită ecosistemelor să înflorească așa cum intenționa Natura și să ne asigurăm că întotdeauna punem înapoi mai mult decât luăm din pământ”, a mai spus Prințul, care a studiat mult metode alternative de regenerarea a solului în noul context climatic al planetei.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

  • Prințul Charles, fermier pe domeniul regal Sandringham. A transformat propritatea în fermă organicăVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies