• PRO TV
  • Vacanţă regală la casa actualului rege Charles din Valea Zălanului. Cât costă o noapte de cazare?

Vacanţă regală la casa actualului rege Charles din Valea Zălanului. Cât costă o noapte de cazare?

Vacanţă regală la casa actualului rege Charles din Valea Zălanului. Cât costă o noapte de cazare?

Acum ceva vreme, Charles al Marii Britanii a venit într-o vizită în România, la casa din Valea Zălanului, o mică localitate din judeţul Covasna.

Din cauza pandemiei, Charles nu a mai fost în ultimii doi ani în ţara noastră, dar a continuat să promoveze patrimoniul cultural şi peisajele naturale ale României.

Acesta a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani. Prinţul de Wales  spune că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că România ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

Cât costă o noapte de cazare în casa de vacanță a Regelui Charles

În urmă cu mai bine de 10 ani, prinţul Charles a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă. Conacul din Valea Zălanului, printre cele mai frumoase proprietăţi din lume, poate fi închiriat de către turişti.

Casa de vacanță are 5 camere cu baie proprie. O cameră dublă se închiriază cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei pe noapte, în funcție de opțiunea de servire a mesei. Un prânz la casa Prințului Charles costă 72 de lei, iar cina costă 96 de lei. 

Valea Zălanului este un cătun izolat din zona Baraoltului, cu o populație de aproximativ 100 de oameni, majoritatea vârstnici. Aici se poate ajunge pe un drum îngust de țară, de aproximativ 14 kilometri, prin pustietate. Aici casele şi-au păstrat arhitectura tradiţională şi farmecul de odinioară. 

Mai are și alte proprietăți în România

 Charles mai are şi alte proprietăţi în Transilvania, clădiri vechi pe care le-a salvat de la distrugere, inclusiv în localitatea Viscri din judeţul Braşov.

Foto Facebook

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni