• PRO TV
  • Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision la licitație pentru a ajuta armata ucraineană

Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision la licitație pentru a ajuta armata ucraineană

Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision la licitație pentru a ajuta armata ucraineană

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câștigat concursul Eurovision 2022, și-a vândut trofeul pentru aproximativ 900.000 de dolari. Banii vor fi folosiți în scopul de a ajuta armata.

Trofelul câștigat pe 14 mai de Kalush Orchestra a fost scos la licitație pe Facebook. Artiștii s-au gândit că în acest mod pot aduna o sumă mai mare de bani, ca să cumpere drone pentru armata ucraineană.

Oferta câștigătoare pentru trofeu a venit din partea companiei Whitebit,  o platformă de tranzacționare a principalelor criptomonede, și a venit sub formă de 500 de Ethereum, care valorează puțin peste 900.000 de dolari potrivit theguardian.com

Foto Getty Images: Kalush Orchestra la concertul din Berlin, 29 mai. 

Licitația a coincis cu apariția trupe la un concert caritabil din Berlin, care urmărea străngerea de fonduri pentru Ucraina. În discursul său pe scenă, Oleh Psiuk, membru al trupei, a făcut apel ca oamenii să fie atenți la ce se întâmplă în țara sa și să nu se obișnuiască cu războiul, care a dus la moartea a 4031 de civili și la rănirea a încă 4735, așa cum arată bilanțul ONU. 

„Cred că informațiile despre război ar trebui să apară mereu pe primele pagini, până când va veni pacea", a spus Psiuk.

Prezentatorul de televiziune ucrainean Serhiy Prytula a scris recent pe pagina sa de facebook că trupa ucraineană a obținut 11.000.000 hrivne ( aproximativ 350.000 de euro)  din vânzarea la licitație a pălăriei roz. 
 


 

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: Bill Gates a prezis variola maimuței!

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni