• PRO TV
  • Povestea de viață a Victoriei Wright, femeia care suferă de cherubism

Povestea de viață a Victoriei Wright, femeia care suferă de cherubism

Povestea de viață a Victoriei Wright, femeia care suferă de cherubism

Victoria Wright, menționată în unele surse și cu numele de Vicky Lucas, este o femeie din Marea Britanie care suferă de cherubism. Chiar dacă de multe ori a fost umilită și discriminată pentru felul în care arată, ea a decis să nu-și facă operație estetică. 

Schimbările fizice ale Victoriei, care i-au îngrijorat pe părinți, au început să apară la o vârstă fragedă. 

„Am fost la fel ca orice alt copil. Eram gălăgiosă, pusă pe șotii și arătam așa cum arătau celelalte fetițe, dar încet, încet, fața mea a început să se schimbe și la vârsta de patru ani am fost diagnosticată cu o afecțiune genetică rară, numită cherubism” (nr. boală caracterizată prin displazia fibroasă a maxilarului inferior, care dă feței unui copil aspectul bucălat), a povestit Victoria Wright într-un interviu pentru bbc.co.uk/science

Cel mai greu i-a fost la vârsta adolescenței, când s-a confruntat cu bullying-ul.

„Pe măsură ce fața mea devenea mai deformată, am început să fiu mai retrasă. Colegii îmi spuneau „bărbie grasă” sau „obraji dolofani”. Când mergeam pe stradă, auzeam cum oamenii spuneau: „Vai, săraca!, lucru care mă făcea să mă simt mică și lipsită de valoare. Anii mei de adolescență au fost foarte grei pentru că este o perioadă în care vrei să semeni cu prietenii tăi de școală. Eram foarte nefericită și îmi tot doream ca fața mea să devină normală”.

La maturitate, Victoria a început să vadă altfel lucrurile. 

„Au fost momente când am crezut că ar trebui să văd un medic, că să-mi fac bărbia mică. Apoi m-am gândit în sinea mea – nu fac nimic rău arătând așa. Aceasta este fața pe care o am și nu vreau să o schimb. Este mult mai bine să arăți extraordinar pentru că nu sunt mulți oameni în lume care să semene cu mine. Cred că a avea această față m-a învățat unul dintre cele mai importante lucruri pe care o persoană le poate învăța: că este în regulă să fii diferit, chiar grozav să fii diferit și că diversitatea este ceea ce face viața atât de specială”, spune ea.

Victoria este scriitoare și face parte din Consiliul Consultativ al organizației „Changing Faces”, care sprijină copiii și adulții cu desfigurare facială. 

Victoria a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru a ușura presiunea asupra ochilor, ceea ce i-a salvat vederea. Ea spune că mai are și dureri de cap.  

„Capul meu este foarte greu. Medicii spun că este la fel de greu ca o minge de bowling”.

Victoria Wright a jucat în serialul „Cast Offs” (2009).


Sursă foto: Instagram, facebook
 

Vezi și: Intrebarea Mesei Rotunde cu Olimpia Melinte - Vedetă in Spania

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni