• PRO TV
  • David Popovici, premii în bani pe măsura medaliilor de aur câștigate la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici, premii în bani pe măsura medaliilor de aur câștigate la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici, premii în bani pe măsura medaliilor de aur câștigate la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici a scris istorie pentru România la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta și și-a adăugat în palmares două medalii de aur și două recorduri mondiale de juniori. Înotătorul român va fi recompensat pe măsură, cu premii în bani plătite de Ministerul Tineretului și Sportului.

David Popovici e noua nestemată a sportului românesc. Tânărul înotător este elogiat de toată lumea natației și de compatrioții săi care văd în reușita lui un succes al unei națiuni care nu-și apreciază la adevărata valoare performerii.

Totuși, David Popovici va fi recompensat cu premii în bani consistente pentru fiecare medalie de aur câștigată la Budapesta. Conform normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin HG 1447/2007, cu modificările ulterioare, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare loc I obținut la mondiale. Deci, un total de 112.000 de lei (22.500 de euro).

UPDATE: Totodată, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că David Popovici va fi recompensat suplimentar cu suma de un milion de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a declarat premierul.

Totodată, David Popovici este plătit lunar de statul român, fiindcă activează la clubul sportiv Dinamo București. Ce salariu are.

Compensațiile financiare sunt mai mari în cazul unei medalii de aur obținute la Jocurile Olimpice: 70.000 de euro, echivalentul în lei. David Popovici și-a exprimat dorința de a participa la Jocurile Olimpice din 2024, unde ar putea obține cele mai bune rezultate din istoria natației românești.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni