• PRO TV
  • VIDEO Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, amenință că renunță la cetățenia americană. „Ce țară mizerabilă”

VIDEO Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, amenință că renunță la cetățenia americană. „Ce țară mizerabilă”

VIDEO Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, amenință că renunță la cetățenia americană. „Ce țară mizerabilă”

Billie Joe Armstrong a concertat cu trupa sa la Londra și, în timpul unei pauze, solistul a înjurat autoritățile din propria țară din cauza deciziei Curții Supreme de Justiție de a scoate avortul în afara legii. Cântărețul i-a anunțat pe fani că e gata să renunțe la cetățenia americană și să se mute în Marea Britanie.

Reacție virulentă a solistului Billie Joe Armstrong, de la Green Day, care și-a catalogat țara „mizerabilă” și a taxat drept „stupidă” decizia Curții Supreme de Justiție de a interzice femeilor dreptul constituțional la avort.

Discursul artistului a fost primit cu aplauze, mai ales când solistul a anunțat că vrea să renunțe la cetățenie și să părăsească țara care l-a dezamăgit.

La naiba cu America, renunț la cetățenie! E prea multă prostie în lume, ca să te întorci la acea scuză nenorocită pentru o țară”, a spus artistul, cu trimitere la decizia Curții Supreme.

În SUA, Curtea Supremă a decis să suspende femeilor dreptul constituțional la avort, pe motiv că nimeni nu poate să ia o viață, cu atât mai puțin cea a unui copil nenăscut. 

Decizia întoarce, astfel, o hotărâre luată în 1973, în cazul celebru Roe v. Wade, când dreptul femeilor de a întrerupe o sarcină a fost garantat prin Constituție. Acum, fiecare stat american va putea transpune în legislația locală decizia Curții.

Statul Missouri este primul care a interzis, de facto, avortul încă din 24 iunie. De cealaltă parte, guvernatorii unor state precum Washington, Oregon și California au anunțat că vor garanta în continuare dreptul la avort.

Recent, fiica lui Paul Walker a dezvăluit că a apelat la chuiretaj în 2020 și a explicat, într-o postare publică, cum a afectat-o această experiență.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni