• PRO TV
  • Warner Bros. Discovery renunță la crearea de producții originale HBO Max în anumite țări din Europa

Warner Bros. Discovery renunță la crearea de producții originale HBO Max în anumite țări din Europa

Warner Bros. Discovery renunță la crearea de producții originale HBO Max în anumite țări din Europa

Companiile Warner Media și Discovery au fuzionat la jumătatea lunii mai, devenind Warner Bros. Discovery, iar conținutul disponibil pe platformele HBO Max și discovery+ a fost comasat. Odată cu această mutare, noua companie a anunțat noi priorități în ceea ce privește distribuirea de conținut.

Reprezentanții Warner Bros. Discovery au anunțat noi mutări în piața de streaming după finalizarea fuziunii realizate la nivelul celor două platforme de conținut on demand. Conform oficialilor companiei, Warner Bros. Discovery nu va mai realiza producții originale pentru HBO Max în state precum Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, țările Europei Centrale, Țările de Jos și Turcia, scrie Variety.

Totodată, compania va înlătura o parte a conținutului disponibil pentru a face loc altor producții. Decizia a stârnit nemulțuire în rândul creatorilor români de seriale, care au fost anunțați că producții precum Ruxx, Umbre, Hackerville, Tuff Money și One True Singer nu-și vor mai găsi locul în platformă.

Anunțul a provocat un val de critici în mediul online, unde a fost creată o petiție-manifest care dă glas nemulțumirilor creatorilor din România.

Serialul pe care l-am scris și creat, numit Ruxx, produs de HBO Europe, se afla de 4 luni pe platforma HBO Max. Una dintre deciziile dumneavoastră este să o îndepărtați - nu doar pe acesta, ci toate serialele TV românești noi care au fost produse în ultimii 5 ani în România.  

Alegerea de a le elimina înseamnă că alegeți să ștergeți o parte din istoria noastră în ceea ce privește producția de noi seriale TV și dezvoltarea de conținut nou pentru televiziune, inspirat din poveștile locale, relevante pentru Europa Centrală și de Est”, a scris Vera Ion, creatoarea serialului Ruxx. Ea i-a cerut lui David Zaslav, CEO-ul Discovery, să revină asupra deciziei.

Într-o declarație oficială pentru sursa citată, un purtător de cuvânt al Warner Bros. Discovery a explicat ultimele decizii ale companiei.

Pe măsură ce continuăm să lucrăm la combinarea HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care prezintă amplitudinea conținutului din Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conținut pentru serviciile existente. Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programare originală de la HBO Max, precum și să încetăm eforturile noastre de programare inițială pentru HBO Max în țările nordice și Europa Centrală. 

De asemenea, am încetat activitățile noastre în curs de dezvoltare în teritoriile mai noi ale Țărilor de Jos și Turcia, care au început în ultimul an.

Vom continua să comandăm conținut local pentru rețelele liniare Warner Bros. Discovery din aceste regiuni și rămânem cumpărători importanți de conținut local de la terți pentru a fi utilizat în serviciile noastre de streaming”, se arată în declarația oficială.

Fotografii: Ruxx YouTube

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni