• PRO TV
  • A murit Ivana Trump, prima soție a magnatului și fostului președinte Donald Trump

A murit Ivana Trump, prima soție a magnatului și fostului președinte Donald Trump

A murit Ivana Trump, prima soție a magnatului și fostului președinte Donald Trump

Afacerista avea 73 de ani și ducea o viață opulentă, pe măsura averii sale.

Ivana Trump, prima soție a fostului președinte american Donald Trump, s-a stins din viață la reședința sa din New York, a transmis un reprezentant al familiei pentru ABC News.

Fost manechin și schioare de performanță de origine cehă, Ivana Trump i-a născut magnatului imobiliarelor trei copii: pe Donald Jr., pe Ivanka și pe Eric Trump.

„Mama noastră a fost o femeie incredibilă – o forță în afaceri, un atlet de talie mondială, o frumusețe strălucitoare și o mamă și o prietenă grijulie“, a spus familia Trump într-un comunicat.

„Ivana Trump a fost o supraviețuitoare. A fugit din comunism și a adoptat această țară. Și-a învățat copiii despre seriozitate și duritate, compasiune și determinare. Îi va lipsi mult mamei sale, celor trei copiii ai săi, dar și celor zece nepoți“.

Eric Trump a fost văzut ieșind din locuința mamei sale și spunându-le reporterilor sosiți la fața locului: „A fost o zi foarte tristă”.

Paramedicii din Manhattan au fost chemați telefonic pentru un stop cardiac, numai că, la sosirea lor în apartamentul din Upper East Side, n-au mai putut decât să constate decesul Ivanei Trump, imediat după ora locală 12:30. Potrivit surselor din poliție, aceasta a fost găsită prăbușită la capătul unei scări din apartamentul ei. Din acest motiv, polițiștii investighează acum dacă a căzut și, dacă da, dacă căderea a contribuit în vreun fel la moartea ei.

Într-o declarație pe platforma sa Truth Social, fostul președinte Donald Trump și-a amintit de Ivana, cu care a fost căsătorit între 1977 și 1992, ca fiind o „femeie minunată, frumoasă și uimitoare, care a dus o viață grozavă și inspirațională”.

„Mândria și bucuria ei au fost cei trei copii ai ei, Donald Jr., Ivanka și Eric“, a scris el. „Era atât de mândră de ei, așa cum eram toți atât de mândri de ea“.


După divorțul de Donald Trump, și-a folosit cunoștințele în materie de design, pe care le folosise pentru a decora hotelurile Trump, pentru a-și deschide propriul business. La momentul divorțului, ea a primit 14 milioane de dolari, conacul lor din Connecticut și un apartament din Trump Tower. Ulterior, ea și-a înmulțit averea, făcând bani din colecții vestimentare, produse de înfrumusețare și cărți. De atunci, ea s-a mai căsătorit de două ori, una dintre nunțile ei având loc la proprietatea Mar-a-Lago a lui Donald Trump, din Florida. La momentul decesului, ea avea o valoare netă estimată la 100 de milioane de dolari.

FOTO: Profimedia

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni