• PRO TV
  • Campionatul de dat palme, cea mai ciudată competiție din lume, face furori peste Ocean

Campionatul de dat palme, cea mai ciudată competiție din lume, face furori peste Ocean

Campionatul de dat palme, cea mai ciudată competiție din lume, face furori peste Ocean

Dintre toate sporturile de contact, campionatul de dat palme este, de departe, cel mai neînțeles. În ciuda comentariilor negative, competițiile de acest gen s-au răspândit cu repeziciune în SUA, după ce au luat naștere în Europa de Est. Cine sunt campionii la dat palme.

Arnold Schwarzenegger este un star al culturismului mondial, un actor genial și un politician care și-a folosit notorietatea pentru a face California un loc mai bun. Acum, starul filmelor de acțiune și boxerul-influencer Logan Paul au adus peste Ocean o competiție neobișnuită: campionatul de dat palme.

Inventat în Rusia, acest „sport” a început să prindă și la publicul din Occident, deși mai toate întâlnirile dintre competitori se lasă cu leșinuri și cu ochi învinețiți.

Prima competiție de acest gen din SUA a fost organizată în martie 2022, în cadrul The Arnold Classic, competiția de culturism lansată de Schwarzenegger. 

Oamenii m-au întreabat... de ce ai avea asta? Eu zic că am primit aceeași întrebare când am avut un concurs de aruncat cu toporul... De ce ai avea tir cu arcul? De ce ai avea un eveniment în care oamenii sunt cu handicap fizic? Avem totul. Avem sport după sport după sport, nu judecăm nimic, suntem acolo doar pentru ca oamenii să concureze, iar oamenii să se uite și să fie distrați și inspirați”, a spus actorul, conform Men’s Health.

Cum se desfășoară campionatul de dat palme

Competiție de dat palme aliniază la start doi competitori care stau față în față. Pe rând, ei se lovesc cu palma peste obraz, până când unul dintre ei cedează din cauza durerii ori leșină. De multe ori, schimbul de palme se lasă cu răni vizibile pe față sau cu leșinuri epice. Vezi VIDEO mai jos!


În spatele fiecărui competitor există doi sau trei supraveghetori, care se asigură că cel lovit nu cade din picioare. Curios este că acest „sport” este apreciat și de femei, care au competiții dedicate.

Cine sunt campionii la dat palme

În Rusia, Vasily Kamotsky este o legendă a campionatului de dat palme. Victoriile sale răsunătoare au ecouri și peste Ocean și mulți vor să-l provoace la duel. În ciuda notorietății sale, Kamotsky nu consideră că practică un sport, ci un show de divertisment.

Clipurile sale de pe YouTube, cu milioane de vizualizări, sunt antologice datorită KO-urilor spectaculoase. Din câte se pare, nimeni nu-i poate sta în cale.


În SUA, cei mai cunoscuți pălmuitori sunt Koa Viernes (Da Crazy Hawaiian) – campionul absolut al Statelor Unite ale Americii, și Solid Slug. Campionul mondial al acestei discipline, de trei ori la rând, este polonezul Dawid Zalewski, care l-a învins pe Koa Viernes, în martie, în cadrul evenimentului găzduit de The Arnold Classic

Fotografii: Getty Images/YouTube

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni