• PRO TV
  • (P) Cum să schimbi scutecele pentru adulți?

(P) Cum să schimbi scutecele pentru adulți?

(P) Cum să schimbi scutecele pentru adulți?

Există atât de multe provocări când îmbătrânești, iar incontinența este una dintre ele. Cum poți ajuta la schimbarea scutecului pentru adulți?

În primul rând, începe cu atitudinea ta. Asta e important! Nu vrei să faci de rușine persoana pe care o ajuți, nu vrei să o faci să simtă mai multă jenă decât o face deja. Fii milostiv, acționează cu dragoste și nu-i lăsa să creadă că te deranjează!

Pentru început, adună tot ce vei avea nevoie. Aceste consumabile vor include:

Scutece adulti

Un prosop sau cearșaf de pus sub el, pentru orice eventualitate

Mănuși de unică folosință

Șervețele umede pentru utilizare în zonele intime

Două pungi; una pentru gunoi și una pentru haine murdare

Un pat care poate fi folosit ca zonă de schimbare

O schimbare de îmbrăcăminte, dacă este necesar
 

Pentru început, adu persoana pe care o ajuți în zona pe care ai configurat-o. Asigură-te că închizi orice geam, tragi orice jaluzele și închizi ușa. După ce ai localizat persoana pe care o ajuți, spală-ți mâinile.

Dacă folosești mănuși, pune-le. Asigură-te că punga pe care o ai pentru gunoi este la îndemână într-o locație convenabilă.

Ajută persoana pe care o ajuți să-și dezbrace hainele. Dacă sunt murdare, pune-le în punga suplimentară pe care ai adus-o cu tine.

Desfă scutecul și pliază-l înapoi pe el însuși, conținând excrementele în interior. Ia șervețelele și începe curățarea, ștergând întotdeauna din față spre spate. Dacă ștergi din spate în față, poți răspândi bacterii și poți provoca o infecție. Continuă, pliază șervețelul și folosește-l de fiecare dată pe o zonă curată, aruncându-l când devine prea murdar. Nu dorești să economisești șervețele pentru adulți - folosește unul proaspăt de fiecare dată! Există și scutece tip chilot care sunt mai ușor de schimbat.

Scoate scutecul murdar de sub șolduri, aruncă-l în sacul de gunoi și pune persoana să se întoarcă pe o parte, astfel încât să o poți curăța mai bine. Continuă să ștergi din față spre spate. Pune-o să se întoarcă pe partea opusă și să o ștergi încă o dată, asigurându-te că este curată. Asigură-te că cureți zona dintre picioare și toate pliurile pielii unde picioarele se întâlnesc cu fundul.

Scoate-ți mănușile vechi și aruncă-le, spală-ți mâinile și ia o pereche nouă. Înainte de a putea înlocui scutecul, trebuie să inspectezi întreaga zonă inferioară și genitală pentru erupții cutanate, umflături și piele roșie. Dacă este necesar, aplică generos cremă pentru scutece pe întreaga zonă. Alternativ, poți folosi pudră pentru copii, oricare ar prefera persoana pe care o ajuți.

Odată ce s-a terminat, este timpul să înlocuiești scutecul. Roagă persoana să se ăntoarcă pe o parte, dacă nu se află deja în acea poziție. Pune un scutec desfăcut sub șold și pune persoana să se rostogolească pe spate. Trage de scutec până când este situat și fixează-l. În acest moment, poți îndepărta orice scutec pe care îl avea și îl poți arunca cu hainele murdare.

Ajută persoana să se îmbrace din nou, dacă este nevoie de asistență. Când este îmbrăcată complet, aruncă gunoiul și asigură-te că-ți speli mâinile. Chiar dacă mâinile tale au fost în mănuși, ar trebui să le speli!

Amintește-ți, în timp ce îndeplinești această sarcină, că persoana de care ai grijă are încredere în tine pentru a face acest lucru. Are încredere în tine pentru a o vedea într-o situație foarte vulnerabilă și a o ajuta să-și păstreze demnitatea.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni