• PRO TV
  • Drama lui David, adolescentul din Mariupol, rănit pe terenul de fotbal în urma bombardametelor rusești

Drama lui David, adolescentul din Mariupol, rănit pe terenul de fotbal în urma bombardametelor rusești

Drama lui David, adolescentul din Mariupol, rănit pe terenul de fotbal în urma bombardametelor rusești

David Anabechian, în vârstă de 16 ani, a fost prins sub bombardamentele asupra orașului Mariupol, în timp ce se afla cu prietenii pe terenul de fotbal. Adolescentul a fost rănit grav la picior, la începutul lunii martie. La aproape șapte luni, David povestește într-un reportaj pentru Europa Libera, cum s-a petrecut totul și ce crede despre războiul din Ucraina. 

În timp ce se afla pe terenul de fotbal, David a auzit, la un moment dat, un vuiet caracteristic, apoi o bubuitură. El și cu încă un prieten au reușit să scape cu viață. Un al treilea băiat a fost omorât de schije. 

„Am început să fug, eram deja la vreo 5 metri de teren. Atunci îl văd pe prietenul meu deja la ieșire. Al treilea nu a mai avut timp. Deodată am simțit că piciorul meu, care a fost rănit, îmi amorțește”, spune David. 

Primul ajutor i-a fost acordat de medicii de la un spital din apropiere, care a rămas fără curent electric și cu geamurile sparte din cauza bombardamentelor. Băiatul a fost operat la lumina unor lămpi. 

„Îmi era foarte frică, mai ales pentru faptul că stăteam întins și nu puteam să mă ridic”, povestește adolescentul. 

După ce piciorul lui rănit a fost literalmente asamblat bucată cu bucată, adolescentul a plecat la reabilitare în Marea Britanie, unde se află până în prezent.

Potrivit acestuia, după suferința îndurată, părerea lui despre ruși s-a schimbat.

Atitudinea mea față de cetățenii pașnici ai Rusiei s-a schimbat. Pentru că la început chiar am crezut că nu ei sunt de vină pentru toate astea, ci doar președintele lor este de vină. Dar acum cred că toți sunt de vină. Pentru că am citit comentariile după ce o poză cu adidașii mei plini de sânge a fost postată pe Instagram. Oamenii obișnuiți din Rusia au scris că este foarte ușor de trucat, că ar fi de fapt vopsea...”

Oraşul Mariupol, port-strategic la Marea Azov, s-a aflat trei luni sub asediu și a fost aproape în întregime distrus de bombardamente. În tot acest timp oraşul a suferit o criză umanitară de proporţii, fără acces la apă potabilă, curent electric şi produse de bază. 

Sursă foto: captura video/ ru.euronews.com
Vezi și: #SuntAici, pentru copiii din Ucraina 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni