• PRO TV
  • Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață astăzi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Primele detalii ale morții acesteia!

Regina Elisabeta a II-a a murit în după-amiaza zilei de joi, 8 septembrie 2022, după ce medicii au fost îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate. 

„Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, s-a anunțat în comunicatul oficial.

Site-ul oficial al familiei regale poartă acum mesajul: „Regina Elisabeta a II-a 1926 – 2022”.

O declarație de pe site spune: „Site-ul oficial al Familiei Regale este temporar indisponibil în timp ce se fac modificările corespunzătoare”.

 Aceasta s-a aflat sub supravegherea doctorilor la Castelul Balmoral din Scoția. 

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Ultimele clipe ale vieții sale le-a petrecut la Castelul Balmoral din Scoția. Tot în acest loc, în urmă cu mai puțin de o săptămână, suverana s-a întâlnit cu Lizz Truss pentru numirea acesteia în funcție de prim-ministru. A fost pentru prima dată când nu a existat o întâlnire oficială la Londra pentru acordarea unei funcții de asemenea măsură. 

Familia Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a plecat de urgență la Castelul Balmoral

Încă din această după-amiază, Prințul Charles și Prințul William au plecat în Scoția pentru a-i fi alături în ultimele clipe ale vieții suveranei britanice. Prințul Harry și soția acestuia, care se aflau în Germania pentru a marca un an până la Jocurile Invictus, au plecat și ei de urgență în Scoția, noteaza The Guardian.

Ducele de York a fost printre primii care au plecat la Castelul Balmoral. De asemenea, Contele și Contesa de Wessex, Edward și Sophie, sunt și ei în drum spre Scoția. Prințesa Anne se află deja acolo. 

Ducesa de Cambridge (Kate Middleton) a rămas la Windsor, cu cei trei copii - prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, care sunt în prima lor zi la noua școală, a transmis Palatul Kensington, conform sursei menționate anterior.

Mișcarea atât de rapidă a oamenilor importanți din viața Reginei a produs o adevărată îngrijorare pentru întreaga lume, înainte de vestea nefericită.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon, mesaj de îngrijorare înainte de moartea Reginei Elisabeta a II-a 

Cu câteva ore înainte ca Regina Elisabeta să se stingă din viață, Premierul scoțian Nicola Sturgeon și-a transmis îngrijorarea printr-un mesaj pe Twitter.

„Cu toții suntem profund îngrijorați de informațiile despre starea de sănătate a Majestății Sale. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă acum către regină și către familia regală”, a scris pe Twitter prim-ministrul scoțian.

Ce se va întâmpla acum, după ce Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Conform Business Insider, moartea Reginei este unul dintre cele mai perturbatoare evenimente din Marea Britanie a ultimilor 70 de ani.

La moartea Reginei - pentru cel puțin 12 zile - Marea Britanie intră în doliu, își va opri activitatea, experții estimând pierderi pentru economia țării de câteva miliarde de lire sterline.

 

Băncile și bursele de valori se vor închide și atât înmormântarea cât și venirea pe tron a moștenitorului Reginei vor deveni zile de sărbătoare națională.

BBB va anula toate emisiunile de comedie, Prințul Charles își va schimba numele, iar cuvintele din imnul național vor fi, de asemenea, schimbate.

Toate canalele BBB și-au întrerupt programul pentru a face anunțul. Celelalte canale independente nu sunt obligate să o facă, dar în mod cert au preluat și ele subiectul.

Peste 12 zile, Regina va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii fastuoase, la care vor fi așteptați lideri din toată lumea. Aceasta hotărâse deja care va fi locul de veci, Daily Mail precizând că poate fi vorba de Sandringham, Balmoral, în Scoția, (loc în care s-a și stins din viață) sau Capela St. George din Windsor, lângă mormântul tatălui său, Regele George al VI-lea. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni