• PRO TV
  • Joe Biden și restul lumii, cu autobuzul la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Joe Biden și restul lumii, cu autobuzul la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Joe Biden și restul lumii, cu autobuzul la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Îngrijorare crescută în legătură cu securitatea șefilor de state și de guverne care vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Pentru evitarea unor incidente neplăcute, autoritățile britanice au interzis limuzinele și elicopterele în ziua înmormântării. Joe Biden și compania vor fi preluați de autobuze.

Joe Biden și soția sa, Jill Biden, au confirmat prezența la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc la 19 septembrie 2022, în capela Sf. Gheorghe a palatului Windsor. Însă, șeful statului amercian și ceilalți lideri ai lumii vor fi nevoiți să respecte protocolul impus de autoritățile britanice.

Pentru securitatea invitaților, grupul de lucru care asigură securitatea participanților le-a cerut liderilor lumii să nu folosească limuzine blindate și elicoptere pentru deplasări în interiorul Regatului Unit. Explicația: ar putea atrage atenția asupra lor.

În schimb, oficialii britanici vor pune la dispoziție mai multe linii de autobuze-navetă, care îi vor prelua și îi vor transporta la castelul Windsor, scrie Politico.

Conform publicației, șefii de state au fost instruiți să-și lase mașinile personale în West London, locul din care vor continua călătoria cu autobuzele.

Mai mult, șefii de state și de guverne au fost sfătuiți să călătorească spre Regatul Unit la bordul unor aeronave de linie. Conform The Sun, un ambasador străin de la Londra ar fi exclamat, într-un mesaj pe WhatsUp: „Vi-l puteți imagina pe Joe Biden într-un autobuz?”.

Regina Elisabeta a II-a, înmormântată cu fast la Windsor

Sicriul Reginei va petrece ziua de luni și ziua de marți (13 septembrie) în Scoția, unde supușii săi își vor putea lua rămas bun.

Miercuri, Regina va ajunge la Londra și va fi depusă în Westminster Abbey vreme de patru zile. În acest interval, locuitorii Londrei și toți cei care o admirau vor putea veni să-i aducă un ultim omagiu. Catedrala va fi deschisă publicului 24 de ore din 24.

Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, începând cu ora 11:00 (ora de vară britanică). Aici sunt așteptați șefii de state și de guverne din toată lumea.

După ceremonie, cortegiul funerar se va îndrepta spre castelul Windsor, unde Regina va fi înhumată în Capela Sf. Gheorghe, lângă soțul ei, Prințul Phillip.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 8 septembrie, în castelul Balmoral din Scoția, în prezența câtorva membri ai familiei regale. Prințul Harry a ajuns la 15 minute după decesul bunicii sale și nu a apucat să-și ia rămas bun.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni