• PRO TV
  • Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare de deputații municipali din toată țara

Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare de deputații municipali din toată țara

Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare de deputații municipali din toată țara

Armata rusă înregistrează eșec după eșec pe frontul din Ucraina. Moralul soldaților este la pământ, iar încrederea în Vladimir Putin scade pe zi ce trece în Rusia. Zeci de deputați municipali l-au acuzat de înaltă trădare pe liderul de la Kremlin și i-au cerut demisia.

Nu mai puțin de 84 de deputați municipali din Moscova și Sankt Petersburg au cerut, într-o petiție, demisia președintelui Vladimir Putin, pe care îl acuză de înaltă trădare din cauza declanșării războiului din Ucraina.

Aleșii cer Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului, să intervină și să-l acuze oficial pe liderul rus de înaltă trădare. 

Din ce în ce mai mulţi deputaţi aderă la cererea ca Vladimir Putin să demisioneze”, a declarat Dmitri Paliuga, deputat municipal din Sankt-Petersburg, inițiatorul petiției, conform agenției de presă EFE, citată de Agerpres.

Într-o postare pe Twitter, acesta a afirmat că a fost citat la tribunal, în Sankt Petersburg, pe motiv că l-ar fi discreditat pe liderul de la Kremlin.

La televiziunile de stat din Rusia se vorbește din ce în ce mai mult de eșecul „operațiunii militare speciale”. Propagandiștii lui Vladimir Putin sunt de acord că o victorie în Ucraina este „imposibilă”, datorită rezistenței dârze a ucrainenilor și a sprijinului masiv oferit de statele occidentale.

Rușii se retrag haoticAutoritățile ucrainene au dezvăluit că armata a eliberat peste 6.000 km pătrați de teritoriu în luna septembrie, pe fondul ofensivei acerbe și a retragerii trupelor ruse. Armata lui Vladimir Putin părăsește teritoriile ocupate, lăsând în urmă mii de tone de muniție și echipament militar care poate fi folosit.

Rusia continuă să-și mențină statutul de cel mai mare furnizor de echipament militar pentru armata ucraineană”, scriu pe Twitter reprezentanții Ministerului Apărării de la Kiev.

În tot acest timp, Patriarhul Kirill le-a cerut credincioșilor să se roage pentru Vladimir Putin și generalii săi, pentru a întoarce cursul războiului.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni