• PRO TV
  • Liderii a trei țări au interdicție de a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Cine nu a primit invitație

Liderii a trei țări au interdicție de a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Cine nu a primit invitație

Liderii a trei țări au interdicție de a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Cine nu a primit invitație

Aproximativ 500 de demnitari străini sunt așteptați să participe la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc luni, 19 septembrie, la Londra. 

O serie de lideri mondiali, de la președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden, până la prim-miniștrii Canadei, Australiei și Noii Zeelande, au confirmat prezența la eveniment. 

Invitațiile pentru funeraliile reginei au fost trimise șefilor de stat din majoritatea țărilor cu care Marea Britanie are relații diplomatice. 

Surse de la Whitehall au declarat potrivit Mirror că liderii a trei țări au interdicție de a participa la înmormântarea reginei. Rusia, Belarus și Myanmar nu au primit invitații de la Casa Regală Britanică. Iranul va fi reprezentat doar la nivel de ambasadori, susțin surse din interior.

Marea Britanie, împreună cu aliații săi occidentali, a încercat să izoleze Rusia și aliatul său Belarus pe scena mondială prin sancțiuni economice și alte măsuri, ca răspuns la invazia rușilor în Ucraina. Myanmar și armata sa au fost, de asemenea, subiectul sancțiunilor britanice.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat deja că președintele rus Vladimir Putin nu va participa la funeralii. Peskov a declarat că, deși rușii o "respectă" pe regină "pentru înțelepciunea ei", prezența lui Putin la funeralii nu este o opțiune.

Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, începând cu ora 11:00 (ora de vară britanică). După ceremonie, cortegiul funerar se va îndrepta spre castelul Windsor, unde Regina va fi înhumată în Capela St. George, lângă soțul ei, Prințul Phillip.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 8 septembrie, în castelul Balmoral din Scoția, în prezența câtorva membri ai familiei regale. 

Fotografii: Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni