Ce mesaj a transmis Vladimir Putin după moartea reginei Elisabeta a II-a 

Ce mesaj a transmis Vladimir Putin după moartea reginei Elisabeta a II-a
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 09 Septembrie 2022
Data actualizare: 09 Septembrie 2022
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis condoleanțe regelui Charles al III-lea, după moartea reginei Elisabeta a II-a, potrivit unui mesaj publicat joi pe canalul Telegram al Kremlinului.

„Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt indisolubil legate de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială”, a transmis Kremlinul.

„Vă doresc curaj și rezistență în fața acestei pierderi grele și ireparabile. Vă rugăm să transmiteți cuvintele de sinceră simpatie și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii”, mai scrie în mesajul transmis de preşedinţia rusă.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea de stat va avea loc, peste 10 zile, la Westminster Abbey, scrie dailymail.co.uk
 

Pe 24 iunie 2003, Vladimir Putin sosea la Londra pentru prima vizită de stat în Marea Britanie a unui lider rus, după mai bine de 125 de ani. Putin și fosta sa soție, Lyudmila, au fost întâmpinați pe aeroportul Heathrow din Londra de Prințul Charles și conduși în spre centrul Londrei pentru a se întâlni cu Regina Elisabeta a II-a. Președintele rus a fost primit atunci cu mare fast, organizându-se chiar un banchet la Palatul Buckingham. 
 

Citește și: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a: ceremonii-maraton care vor dura 12 zile

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: Interviul integral oferit Andreei Esca de Alteța Sa Regală, Prințul de Wales 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies