• PRO TV
  • Le-a fugit pământul de sub picioare. Localnicii din orașul Slănic sunt îngrijorați după ce s-a surpat o porțiune mare de stradă. Ce spun specialiștii despre zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate

Le-a fugit pământul de sub picioare. Localnicii din orașul Slănic sunt îngrijorați după ce s-a surpat o porțiune mare de stradă. Ce spun specialiștii despre zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate

Le-a fugit pământul de sub picioare. Localnicii din orașul Slănic sunt îngrijorați după ce s-a surpat o porțiune mare de stradă. Ce spun specialiștii despre zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate

Locuitorii din orașul Slănic Prahova sunt speriați și îngrijorați după ce, joi dimineață, o stradă din centrul localității s-a surpat, formându-se crăpături mari. Experții spun că de vină ar fi chiar zăcământul de sare pe care stă, de altfel, întreaga localitate.

Gallery

„E inimaginabil, suntem îngroziți de ce se întâmplă. Pe strada 23 august, chiar în fața sediului Poliției, azi dimineață, strada efectiv a început să se surpe. Craterele au undeva la 4 metri. Fuge pământul sub noi, iar autoritățile dau din umeri”, a spus un locuitor al orașului Slănic pentru Observatorul Prahovean.

Oamenii devin tot mai îngrijorați. Pe parcursul mai multor luni de zile, mai mulți locuitori au semnalat faptul că locuințele lor au fost grav avariate, unele chiar distruse aproape în totalitate din cauza alunecărilor de teren.

În acest moment, strada 23 august a fost restricționată accesului, atât pietonal, cât și rutier. Potrivit primarului Costea Daneluș, fenomentul avansează, iar problema este ca surparea să nu avanseze până la blocurile aflate în apropiere.

 A fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu”, informează IGSU, potrivit adevarul.ro

„Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluș pentru Adevarul.

„Zona are o particularitate anume prin faptul că, știm cu toții, acolo se află mina de sare de la Slănic, atât cea turistică, cât și cea de exploatare. Din punctul meu de vedere se vor întreprinde toți pașii legali și anume Comitetul Local pentru Situații de Urgență este în momentul de față convocat, va constata, bineînțeles, cu specialiștii din domeniu, care este motivul acestei surpări, care este pericolul și în funcție de constatarea lor, eu va trebui să convoc la rândul meu, dacă se impune Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vedem dacă se va impune o evacuare", a declarat la o televiziune de știri, Emil Drăghicescu, Prefectul judeţului Prahova.

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, s-a deplasat la fața locului și a fost convocat Comitetul local pentru situații de urgență. Conform informărilor oficiale, este posibilă și evacuarea locuitorilor din zonă, scrie actualitateaprahoveana.ro

Unii experți spun că în zonă ar trece un curs de apă, care sapă în straturile de sare, având în vedere că în Slănic se află salina. 

Alunecările de teren din Slănic Prahova îi pun în gardă pe localnici

Problema alunecărilor de teren în Slănic Prahova este una pe care o reclamă frecvent locuitorii. Unele case din oraș, aflate chiar deasupra salinei, sunt instabile, cu crăpături adânci pe pereți. Localnicii spun că nu mai dorm noaptea de teamă că locuințele la care au trudit o viață vor fi înghițite de pământ cu ei cu tot. 

Sursă foto: facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni