• PRO TV
  • Una dintre cele mai vechi sere din București se redeschide publicului în cadrul festivalului UNFINISHED

Una dintre cele mai vechi sere din București se redeschide publicului în cadrul festivalului UNFINISHED

Una dintre cele mai vechi sere din București se redeschide publicului în cadrul festivalului UNFINISHED

Fundația Eidos, printr-un parteneriat strategic cu Universitatea din București, va revitaliza mobilierul, spațiile verzi și galeriile de sere din Grădina Casei Universitarilor, devenind în perioada 29 septembrie - 2 octombrie campusul unicului festival multidisciplinar din România - UNFINISHED. 

Timp de patru zile, în clădirea monument și în cei 4000 de metri pătrați de spațiu verde vor avea loc dezbateri, conversații, mese rotunde, prezentări, sesiuni de yoga, alergări, performance-uri și keynotes. La acestea se adaugă celebrele mese family-style cu comunitatea Unfinished, instalații de artă, concerte, workshop-uri de dans, sesiuni de speed-dating și multe alte experiențe. 

Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED, a explicat că „după 2 ani de online și restricții, ne-am dorit ca UNFINISHED22 să respire, să aibă spațiu, să-și primească comunitatea din 71 de țări într-un spirit liber și niciun loc nu a fost mai potrivit decât Casa Universitarilor și grădina sa istorică. Ne bucurăm enorm că alături de Universitatea din București și cu sprijinul partenerilor noștri vom reuși să redăm oamenilor unul dintre cele mai frumoase spații verzi din capitală. E incredibil cum la câteva minute de un bulevard atât de aglomerat ca Magheru te poți bucura de liniștea, răcoarea și memoria unui loc atât de special ca această grădină monument. Va fi inima festivalului și abia așteptăm să ne revedem face-to-face cu atât de mulți oameni, unii dintre ei venind de peste oceane pentru UNFINISHED.”


Grădina Casei Universitarilor este veche de 151 de ani și face parte din salba de grădini utilitare ale Bucureștiului. Clădirea din incinta ei, casa monument istoric Liebrecht-Filipescu, a fost construită pe vremea lui Cuza, iar în a doua parte a secolului al 19-lea a fost vizitată chiar și de Regele Carol I. În 1948, clădirea devine sediul Casei Universitarilor, iar grădina și serele intră în administrarea Universității din București.      

Sub tema ediției OFF-CENTER, artiști, arhitecți, mari gânditori, antreprenori, filosofi, biologi, matematicieni și nu numai vor explora conceptul de descentralizare în mai toate aspectele vieții. Alături de Casa Universitarilor, pe harta UNFINISHED își vor deschide ușile pentru evenimentele festivalului Sala Radio și Teatrul Bulandra.

Participarea la eveniment se face doar pe bază de aplicație, în schimbul celei mai valoroase monede - timpul - locurile fiind cu număr limitat: unfinished.ro/apply. Pentru cei care nu pot ajunge fizic la eveniment, festivalul se poate experimenta și online pe platforma proprie, Sessions, doar cu înscriere în prealabil.

Parteneri: Universitatea din București, Elrond, Raiffeisen Bank, Tazz, eMAG, Kaufland, Microgreens, Mastercard, Wines of Romania, Black Cab, Project1, Kaercher. 

Parteneri media:  PRO TV, G4media, Hotnews, PRO FM, IQads, Republica, Zelist;

Unfinished Love Stories este un proiect special al festivalului UNFINISHED și susținut de Librăriile Cărturești și Radio Guerrilla

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului: Unfinished | Facebook 

Despre UNFINISHED 

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Vezi și VIDEO:

FOTO: UNFINISHED FESTIVAL

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni