• PRO TV
  • Singurele bijuterii cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Deținea o colecție cu peste 300 de piese rare

Singurele bijuterii cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Deținea o colecție cu peste 300 de piese rare

Singurele bijuterii cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Deținea o colecție cu peste 300 de piese rare

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață în data de 8 septembrie, 2022, la vârsta de 96 ani, iar zilele premergătoare înmormântării aduc la iveală mai multe detalii despre evenimentul important. După ce s-a aflat că sicriul suveranei a fost confecționat cu peste 30 de ani în urmă, din stejar englezesc și plumb, acum, un expert regal a prezis cu ce bijuterii va fi înmormântată aceasta.

Potrivit expertei regale, Lisa Levinson, unicele bijuterii cu care va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a vor fi verigheta din aur galez, primită la nunta cu prințul Philip, în 1947, și o pereche de cercei din perle.

"Majestatea Sa era o femeie incredibil de umilă la suflet, care este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta ei simplă din aur galez și o pereche de cercei de perle", a declarat Levinson pentru Metro.co.uk.

"Tânărul prinț Philip a fost implicat îndeaproape în proiectarea inelului de logodnă al Elisabetei, care este făcut din platină și are unsprezece diamante naturale - un diamant rotund solitar de trei carate și cinci pietre mai mici montate pe fiecare parte",  a mai precizat expertul regal.

Colecția privată de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a este compusă din 300 de piese, printre care 98 de broșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive.  Bijuteriile oficiale ale Coroanei se află la Turnul Londrei și au fost strânse încă din secolul al XVII-lea. În ea se regăsesc mai mult de 23.000 de diamante, safire și rubine.

Cu toate acestea, în viața de zi cu zi, fosta suverană a Marii Britanii nu se afișa cu multe bijuterii, optând adesea pentru un șirag cu mărgele, o broșă, nelipsita verighetă și o pereche de cercei mici.

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a va avea loc pe data de 19 septembrie, iar slujba se va ține la Westminster Abbey.

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni