• PRO TV
  • STUDIU: Săptămâna de 4 zile de muncă ar face angajații mai fericiți și mai eficienți

STUDIU: Săptămâna de 4 zile de muncă ar face angajații mai fericiți și mai eficienți

STUDIU: Săptămâna de 4 zile de muncă ar face angajații mai fericiți și mai eficienți

Un studiu efectuat de cercetătorii din Marea Britanie a arătat faptul că angajații ar fi mult mai fericiți, sănătoși și eficienți dacă ar lucra doar patru zile pe săptămână, nu cinci, cum se întâmplă în prezent. În acel timp liber, oamenii se pot dedica mai mult hobby-urilor și familiei.

Cum ar arăta o săptămână de muncă de doar 4 zile? Pare un vis, însă adevărul este că o echipă de cercetători din Marea Britanie au oferit rezultatele unui studiu care a avut ca ipoteză faptul că, lucrând doar 4 zile/săptămână, angajații sunt mai fericiți, mai sănătoși, dar și mai eficienți.

În ultimii ani, s-a pus mai mult accentul pe ceea ce înseamnă timpul liber al angajaților, însă momentan nu se vorbește despre o implementare a acestei idei în care angajații să petreacă doar 4 zile la locul de muncă. La nivel național, în România, săptămâna de muncă de 4 zile ar putea fi valabilă doar în domeniile care permit un timp de muncă mai scăzut. Atunci când discutăm despre job-urile în care angajații sunt puși față în față cu clienții, șansele de implementare sunt mai mici.

”În companiile în care acest lucru este posibil și pentru job-urile pentru care este posibil, cred că vom observa în perioada următoare un număr din ce în ce mai mare de companii care să implementeze acest mod de lucru”, a declarat Oana Botolan, consultat în piața muncii. 

Sursă foto: Shutterstock

VEZI ȘI: Cele mai tari idei de vacanță

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni