• PRO TV
  • Cum vrea Regele Charles III să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și nepoata Beatrice

Cum vrea Regele Charles III să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și nepoata Beatrice

Cum vrea Regele Charles III să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și nepoata Beatrice

Regele Charles III jelește moartea mamei sale, care a fost înhumată în Capela Sf. Gheorghe de la Windsor. Însă, suveranul are de gând să ia o decizie importantă, care îi va ține departe de tron pe prinții Harry și Andrew și pe nepoata Beatrice, Prințesă de York.

Regele Charles III plănuiește schimbarea unei legi care stabilește persoanele care îl pot înlocui în îndatoririle publice dacă el este în „incapacitate”. În acest moment, regele are patru consilieri de stat care îi vor prelua atribuțiile atunci când el nu este capabil, din orice motiv.

Primul este fiul său cel mare, William, Prinț de Wales, apoi urmează al diulea fiu, Harry, Duce de Sussex. Pe locurile trei și patru sunt fratele Andrew, Duce de York, și nepoata Beatrice, Prințesă de York.

Regele Charles III vrea să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și Beatrice, scrie The Telegraph, și să-l mențină pe William în postura de consilier unic.

Legea pe care suveranul vrea să o schmimbe datează din 1937. Conform textului de atunci, soția monarhului și alte patru persoane adulte cu drepturi la tron pot exercita funcția de consilieri de stat, însărcinați cu treburi oficiale.

Însă, Harry nu mai este membru senior al Casei Regale, după ce a renunțat la drepturile sale. Andrew a fost „ușurat” de toate drepturile și funcțiile oficiale, în urma scandalului iscat de prietenia sa cu pedofilul Jeffrey Epstein. Prințesa Beatrice, fiica cea mare a Prințului Andrew, nu intră în calculele regelui.

Se crede că regele recunoaște contradicția de a avea un trio de membri regali care nu lucrează, capabili să intre în rolul lui dacă este în străinătate sau dacă este incapabil [să-și exercite funcția – n. red.]”, spun jurnaliștii britanici.

Conform specialiștilor, e de așteptat ca monarhul să-i promoveze în aceste funcții pe sora Anne și pe fratele mai mic, Prințul Edward. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Secretul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni