• PRO TV
  • Prințul Harry a primit dispensă pentru a purta uniformă la priveghiul reginei, însă ținuta a fost modificată

Prințul Harry a primit dispensă pentru a purta uniformă la priveghiul reginei, însă ținuta a fost modificată

Prințul Harry a primit dispensă pentru a purta uniformă la priveghiul reginei, însă ținuta a fost modificată

Prințul Harry a primit dispensă pentru a purta uniformă la priveghiul reginei Elisabeta a II-a, însă aceasta a fost modificată, gest care l-a devastat pe nepotul reginei. 

Cei opt nepoți ai reginei au vegheat sâmbătă, timp de 15 minute, sicriul reginei la Westminster Hall. Deși inițial s-a anunțat că Harry nu va avea voie să poarte uniformă la ceremoniile funerare, se pare că Casa Regală Britanică a oferit o dispensă. 

Prințul Harry și prințul William au purtat uniforme militare, în timp ce verișorii lor s-au îmbrăcat în negru. Celor doi prinți li s-au alăturat: Zara Tindall, Peter Phillips, prințesa Beatrice, prințesa Eugenie, Lady Louise Windsor și fratele ei, Viscount Severn.

Chiar dacă i s-a permis să poarte uniformă militară, prințul Harry s-a simțit umilit după ce a observat că ținuta sa a fost modificată. 

Uniforma lui Harry nu a avut inițialele reginei “ER” pe umeri. Un prieten apropiat lui Harry a declarat pentru Daily Mail că acesta a fost devastat. 

“Are inima frântă. Consideră că totul a fost făcut intenționat”, a declarat sursa menționată mai sus. Mai mult, prințul Andrew, cel care a rămas fără titlurile și îndatoririle regale după ce a fost implicat într-un scandal sexual, a primit de asemenea o dispensă pentru a purta uniformă la priveghiul reginei, iar pe uniforma sa au fost păstrate inițialele Elisabetei a II-a. 

Palatul Buckingham nu a comunicat deocamdată de ce inițialele reginei au fost îndepărtate de pe uniforma lui Harry pentru priveghi.

Harry privheghi uniforma

Prințul Harry pe vremea când era membru activ al Casei Regale și avea voie să poarte uniforma militară la evenimente (Foto Getty Images)

Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a
va avea loc azi, 19 septembrie, începând cu ora 11:00 (ora de vară britanică). Aici sunt așteptați șefii de state și de guverne din toată lumea. După ceremonie, cortegiul funerar se va îndrepta spre castelul Windsor, unde Regina va fi înhumată în Capela St.George, lângă soțul ei, prințul Phillip.

Fotografii: Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni