• PRO TV
  • Arnold Schwarzenegger la Auschwitz. Actorul s-a întâlnit cu urmașii supraviețuitorilor

Arnold Schwarzenegger la Auschwitz. Actorul s-a întâlnit cu urmașii supraviețuitorilor

Arnold Schwarzenegger la Auschwitz. Actorul s-a întâlnit cu urmașii supraviețuitorilor

Arnold Schwarzenegger a făcut o vizită la Auschwitz, în lagărul de exterminare nazist unde au fost uciși peste un milion de oameni. Actorul de 75 de ani a transmis un mesaj categoric de „încetare a prejudecăților” și s-a întâlnit cu unii dintre copiii supraviețuitorilor. 

Arnold Schwarzenegger a fost profund impresionat de povestea milioanelor de evrei, țigani și oponenți ai regimului nazist al lui Hitler, oameni care au fost uciși fără milă în lagărele de concentrare. Actorul a vizitat, miercuri, celebrul lagăr de la Auschwitz, unde și-au pierdut viețile peste un milion de prizonieri.

Starul de la Hollywood a trăit pe viu ororile războiului. Tatăl său, Gustav Schwarzenegger, a fost un soldat nazist decorat. Actorul a povestit cât de mult l-a afectat pe părintele său minciuna nazistă și cum s-a întors de pe front „un om frânt” din punct de vedere fizic și emoțional.

Ororile războiului l-au afectat atât de mult încât a început să se răzbune pe familia lui. Arnold a dezvăluit că a fost abuzat de tatăl lui.

La Auschwitz, Arnold Schwarzenegger s-a întâlnit cu unii dintre urmașii celor care au supraviețuit politicii de exterminare a naziștilor. Printre ei s-a aflat o femeie care avea 3 ani când a fost adusă în lagăr. Ea a explicat cum a devenit subiectul unor experimente oribile ale doctorului Joseph Mengele, poreclit Îngerul Morții.

Aceasta este o poveste care trebuie să rămână în viață, aceasta este o poveste pe care trebuie să o spunem iar și iar", a spus Simon Bergson, fiul uneia dintre femeile care au supraviețuit campaniei de exterminare nazistă.

Haideți să luptăm cu prejudecata împreună și să o terminăm, odată pentru totdeauna”, a spus Arnold Schwarzenegger, conform Daily Mail.

La plecare, actorul a semnat în cartea de oaspeți a lagărului, în care a scris replica sa celebră din seria Terminator: I’ll be back! (Mă voi întoarce).

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni