• PRO TV
  • Iluzie cu o gorila dansatoare: afla daca ai atentie distributiva sau nu! VIDEO

Iluzie cu o gorila dansatoare: afla daca ai atentie distributiva sau nu! VIDEO

Iluzie cu o gorila dansatoare: afla daca ai atentie distributiva sau nu! VIDEO

Clipul intitulat “The Monkey Business Illusion” a strans peste 1.8 milioane de vizualizari pe Youtube. Oamenii sunt invitati sa numere de cate ori jucatorii imbracati in alb isi paseaza mingea intre ei. Dar, la jumatatea clipului, o persoana costumata in gorila trece cu nonsalanta printre jucatori.

Cercetatorii au descoperit ca, dintre toti oamenii care au vazut clipul si au identificat in mod corect numarul paselor, 40% nu au vazut gorila.

Acum, un studiu recent explica de ce atat de multi oameni sufera de “orbire prin neatentie” – un fenomen care ii afecteaza des pe soferii care vorbesc la telefon in timp ce conduc si care, astfel, sunt mai predispusi sa faca accidente.

Psihologii de la Universitatea din Utah au descoperit ca oamenii care nu vad ceva care e fix in fata lor in timp ce se concentreaza pe altceva au o memorie mai slaba, care functioneaza la o capacitate mai mica. Putini sunt cei care au cu adevarat o atentie distributiva buna.

Majoritatea oamenilor nu sunt capabili sa conduca si sa poarte o conversatie la telefon simultan, fara sa riste sa faca accident. Un studiu anterior, facut pe 200 de vountari, arata ca doar 2.5% dintre soferi pot conduce si vorbi la telefon in siguranta.
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni