• PRO TV
  • Când va avea loc ceremonia oficială de încoronare a regelui Charles al III-lea

Când va avea loc ceremonia oficială de încoronare a regelui Charles al III-lea

Când va avea loc ceremonia oficială de încoronare a regelui Charles al III-lea

Ceremonia de încoronare a regelui Carol al III-lea, în vârstă de 73 de ani, ar putea avea loc pe 3 iunie 2023, la Westminster Abbey, în Marea Britanie, potrivit PageSix. 

Regele Charles a urcat pe tron la două zile după ce regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Cu toate acestea, ceremonia oficială va avea loc anul viitor și va marca începutul domniei sale ca monarh. Alături de el va fi încoronată și regina consoartă Camilla Parker-Bowles

Spre deosebire de cea a mamei sale, ceremonia lui Charles va fi mult mai restrânsă și modestă, însă nu va fi lipsită de tradiții. În timpul încoronării regele va fi așezat pe un tron cunoscut sub numele de Scaunul lui Edward și va ține în mână sceptrul și toiagul suveranului, pentru a reprezenta controlul constituțional al națiunii, și globul suveranului, pentru a reprezenta lumea creștină. După ce va fi uns cu ulei, binecuvântat și consacrat de clerul superior, lui Charles i se va pune pe cap Coroana Sfântului Edward.

Coroana Sfântului Eduard, numită după ultimul rege anglo-saxon, Eduard Mărturisitorul, este făcută din aur masiv și are peste 400 de pietre prețioase, inclusiv rubine, granate și safire. Versiunea care va fi folosită pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, a fost făcută inițial pentru Carol al II-lea în 1661, are 30 de centimetri înălțime și cântărește 2,23 kilograme. 

La momentul încoronării, regele Charles va avea 74 de ani și va deveni cel mai în vârstă monarh încoronat din istoria Marii Britanii.

Sursă foto: Getty

Vezi și:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni