• PRO TV
  • Smiley, mentor pentru elevii de liceu care aspiră la o carieră muzicală

Smiley, mentor pentru elevii de liceu care aspiră la o carieră muzicală

Smiley, mentor pentru elevii de liceu care aspiră la o carieră muzicală

A absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, secția chitară clasică, iar acum se întoarce la liceu pentru a le oferi elevilor sfaturi prețioase de orientare în carieră. Smiley a acceptat invitația Primăriei Sectorului 3 de a le explica liceenilor cât de greu sau ușor e să devii artist renumit.

Smiley va fi mentor pentru elevii Liceului Teoretic „Dante Alighieri” din Sectorul 3 care țintesc o carieră în industria muzicală. Artistul a fost invitat să le vorbească adolescenților despre pașii pe care îi urmează un artist aflat la început de drum.

Smiley se va afla în mijocul elevilor de la „Dante Alighieri” pe 23 noiembrie (ora 14:30), ca urmare a unui proiect educațional demarat de primărie. Nu e singurul muzician care va dezvălui o parte din tainele meseriei. 

Alături de el vor fi Tudor Chirilă, Manuel Riva, Adrian Sână (Akcent), Vladimir Coman Popescu (HaHaHa Production) și câțiva reprezentanți ai unor importante case de producție muzicală din România: Roton Music și HaHaHa Production.

Programul întâlnirilor cu elevii

  • 16 noiembrie, de la ora 11:30 - Liceul „Benjamin Franklin” (Adi Sână (Akcent);
  • 18 noiembrie, de la ora 14:00 - Liceul Teoretic „Nichita Stănescu” (Vladimir Coman Popescu – producător muzical Hahaha Production);
  • 21 noiembrie, de la ora 12:00 - Liceul Teoretic „A.I. Cuza” (Tudor Chirilă);
  • 22 noiembrie, de la ora 12:00 - Liceul Teoretic „Decebal” (Manuel Riva);
  • 23 noiembrie, de la ora 14:30 - Liceul Teoretic „Dante Alighieri” (Smiley).
Smiley și Theo Rose, la Vocea României. FOTO: PRO TV

Conform organizatorilor, industria muzicală din România este un domeniu puțin cunoscut, fiind în general asociată doar cu ceea ce se vede în emisiunile de divertisment și în presa tabloidă. Ca atare, mulți tineri care sunt interesați să își construiască o carieră în acest domeniu nu au acces la foarte multe informații relevante.

Acest proiect este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Ce studii are Smiley și cum a debutat în muzică

Smiley a absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, secția chitară clasică, dar nu a continuat pe aceeași linie și studiile superioare. A terminat Facultatea de comerț exterior a Academiei de Studii Economice (ASE) București, apoi s-a concentrat pe cariera sa muzicală.

A fost descoperit de Ioan Gyuri Pascu pe vremea în care cânta în trupa Millenium 3. În 2001, la insistențele lui CRBL, Smiley s-a alăturat trupei Simplu. Aici a lucrat cu CRBL, Piticu, Omu Negru și Francezu până în 2011, când membrii trupei au decis să meargă pe cont propriu.

Cu Simplu, Smiley a câștigat cinci discuri de aur, câte unul pentru fiecare album lansat. În 2012, ca artist solo, Smiley a devenit cel mai difuzat cântăreț de la noi, la TV și radio, cu piesa Dead Man Walking.

În 2009 a lansat propria casă de producție, HaHaHa Production, care susține și reprezintă azi mulți artiști de succes.

Fotografii: @smiley_omul/PRO TV

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni