• PRO TV
  • Yusuf Shah, puștiul de 11 ani cu IQ peste cel al genialilor Stephen Hawking și Albert Einstein

Yusuf Shah, puștiul de 11 ani cu IQ peste cel al genialilor Stephen Hawking și Albert Einstein

Yusuf Shah, puștiul de 11 ani cu IQ peste cel al genialilor Stephen Hawking și Albert Einstein

Un puști de 11 ani din Leeds, Marea Britanie, a reușit un scor fabulous la testele Mensa, care măsoară inteligența umană, depășind genii precum Stephen Hawking și Albert Einstein. Băiatul a fost inclus în rândul celor 1% pământeni cu abilități speciale.

Toată lumea îi spunea că e „deștept” peste măsură, însă Yusuf Shah nu și-a măsurat niciodată „forțele” în cadrul unor testări standardizate pentru confirmarea geniului său. Recent, puștiul de 11 ani a reușit să obțină 162 de puncte la celebrul test Mensa, rezultat care îl plasează deasupra genialului Stephen Hawking, scrie Daily Mail.

Deși nu există dovezi că Albert Einstein a parcurs testul Mensa, specialiștii spun că IQ-ul său era în jur de 160.

Toată lumea de la școală crede că sunt foarte deștept și mi-am dorit întotdeauna să știu dacă eram în topul celor 2% din oameni care trec acest test”, a spus puștiul după aflarea rezultatului.

Yusuf Shah vrea să studieze matamatica la Cambridge sau Oxford și adoră să facă lucruri care îi stimulează inteligența. De exemplu, nu iese din casă fără cubul său Rubik și se distrează des făcând Sudoku.

Am fost foarte mândă. Este primul membru al familiei noastre care trece testul Mensa”, a declarat mama lui Yusuf Shah, puștiul căruia toți dascălii i-au prezis un viitor strălucit.


Yusuf Shah și familia lui. FOTO: Profimediaimages.ro

Ce sunt testele Mensa

Coeficientul de inteligență, IQ (Intelligence Quotient), este o formă de măsurare a inteligenței umane. Cea măsurabilă prin testele IQ se referă în mod special la agilitatea mintală, la capacitatea și viteza de a înțelege, la ușurința de a face raționamente.

Testele Mensa sunt teste standardizate de măsurare a inteligenței realizate de Mensa, o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență, conform mensaromania.ro.

Crezi că poți să treci un test IQ? Încearcă cel mai scurt test IQ din lume! Circa 80% din oameni dau răspunsul grești, dar poate te numeri printre cei 20%.

Citește și: Topul celor mai mari inteligente țări din lume! Pe ce loc sunt românii

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni