• PRO TV
  • Bruce Lee a murit ”pentru că a băut prea multă apă”. Misterul decesului, descoperit după 50 de ani

Bruce Lee a murit ”pentru că a băut prea multă apă”. Misterul decesului, descoperit după 50 de ani

Bruce Lee a murit ”pentru că a băut prea multă apă”. Misterul decesului, descoperit după 50 de ani

Legenda Kung Fu Bruce Lee ar fi murit pentru că băut prea multă apă, cred medicii la aproape 50 de ani după decesul acestuia.

Starul artelor marțiale a murit în vara anului 1973, în timp ce se afla în Hong Kong. Avea 32 de ani. Autopsia de atunci a dat drept cauză o inflamare a creierului, cauzată de consumul de antinevralgice. 

La acel moment, au apărut o mulțime de teorii ale conspirației: ba că ar fi fost asasinat de gangsterii chinezi, că ar fi fost otrăvit de o iubită geloasă sau chiar că ar fi fost victima unui blestem. 

Acum, cercetătorii cred că Bruce Lee ar fi murit de hiponatremie - afecțiunea în care nivelul de sodiu din sânge - de care organismul are nevoie pentru echilibrarea fluidelor - este anormal de scăzut. Un dezechilibru provoacă inflamarea celulelor, inclusiv cele din creier.

”Cu alte cuvinte, credem că inabilitatea rinichilor de a excreta excesul de apă din organism l-a ucis pe Bruce Lee”, a scris echipa de experți în Clinical Kidney Journal.

Studiul susține că, în cazul lui Bruce Lee, existau multipli factori de risc pentru hiponatremie, inclusiv că actorul obișnuia să bea cantități mari de apă, consuma cannabis, medicamente și alcool. 

Soția lui Bruce, Linda, a dezvăluit că, înainte de moartea acestuia, Bruce ține o dietă bazată pe suc de morcovi și mere. 

De asemenea, Matthew Polly, cel care a semnat în 2018 biografia ”Bruce Lee, A Life”, menționează în repetate rânduri că starul a băut foarte multă apă în seara în care a murit. 

Studiul are și o concluzie: ”Ipoteza noastră este că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncție a rinichilor: inabilitate de a excreta suficientă apă pentru a menține homeostaza.

Acest lucru poate duce la hiponatremie, edem cerebral și deces în câteva ore”. 

Foto: Getty
 

Brad Pitt se mută în România

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni