• PRO TV
  • (P) Avatar 2, unul dintre cele mai scumpe filme, mizează pe încasări masive

(P) Avatar 2, unul dintre cele mai scumpe filme, mizează pe încasări masive

(P) Avatar 2, unul dintre cele mai scumpe filme, mizează pe încasări masive

Filmul Avatar lansat în anul 2009, un mare succes cinematografic la acea vreme, are parte în sfârșit de o continuare: Avatar 2 se lansează în cinematografe pe data de 16 decembrie 2022, așteptându-se la încasări record. 

 

Probabul filmul finalului de an 2022, Avatar 2 a avut un buget de producție fabulos - în jurul a 250 de milioane de dolari, după cum se estimează pe piața de specialitate, deși date exacte nu au fost făcute publice până acum. Un succes cinematografic de proporții este anticipat astfel chiar și doar prin prisma investiției în partea de producție.

Avatar 2 intră așadar în categoria celor mai scumpe filme din istorie, dar este departe de primele locuri din acest inedit clasament. Spre exemplu, producția Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi, din anul 2011, cu Johnny Deep și Penelope Cruz, a avut un buget record estimat la peste 410 milioane de dolari. Alte filme cu bugete de top sunt titluri precum Avengers: Age of Ultron, Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War, Justice League sau Star Wars: The Rise of Skywalker.

Conform publicației Variety, regizorul James Cameron ar fi spus conducătorilor studiourilor Disney și 20th Century Studios că bugetul filmului Avatar 2 este atât de mare, încât volumul de încasări ar trebui să fie unul fantastic, pentru a acoperi costurile producției. Celebrul regizor ar fi menționat că Avatar 2 ar trebuie să fie al treilea sau al patrulea film din istorie ca volum de încasări, pentru a atinge pragul de profitabilitate.

Așteptări mari, dar și șanse mari de succes pentru Avatar 2

Totuși, dacă analizăm topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie la momentul respectiv, deci fără a se ține cont de inflație, locul 1 este ocupat tocmai de primul film Avatar, lansat în anul 2009 de asemenea în regia lui James Cameron.

Astfel, așteptările sunt mari și pentru Avatar 2, în ciuda contextului diferit: în prezent, tot mai mulți pasionați de filme aleg vizionarea de conținut pe platformele de streaming, iar cinematografele înregistrează mai puțini clienți, după ce s-au confruntat și cu restricțiile din perioada pandemiei. De fapt, platformele de video streaming reprezintă acum una dintre principalele forme de divertisment online, alături de jocurile video, inclusiv jocurile pe platforme de cazino online.

Pentru filme și seriale, se poate alege dintre variante precum Netflix, Disney+, Prime Video și HBO Max. La partea de jocuri de noroc, sloturi free și variante pe mize reale se pot identifica cel mai simplu pe portaluri dedicate sau pe Cazino365 app, aplicație dedicată jocurilor de păcănele și altor forme de distracție din categoria online casino.

Primul film Avatar a ajuns la încasări de 2,9 miliarde de dolari, urmat de Avengers: Endgame al Disney, cu 2,7 miliarde de dolari. Pe poziția a treia în topul filmelor cu cele mai mari încasări se menține Titanic, tot în regia lui James Cameron, cu 2,1 miliarde de dolari.

Ce actori sunt în prim-plan în noul film Avatar 2, care se lansează pe 16 decembrie 2022

Noul film Avatar, cu titlul oficial Avatar: The Way of Water, este un film științifico-fantastic intens așteptat de public. Din distribuție fac parte actori precum Zoe Saldana (interpretând personajul Neytiri), Kate Winslet (Ronal), Sam Worthington (Jake Sully), Sigourney Weaver (Kiri), Stephen Lang (Miles Quaritch), Giovanni Ribisi (Parker Selfridge), Bailey Bass (Tsireya), Chloe Coleman (Young Lo'ak), Jemaine Clement (Dr. Ian Garvin) și Cliff Curtis (Tonowari).

Decizia ONJN nr.860/28.04.2016, Licenta: L2160797Y000396


Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni