• PRO TV
  • Cu cât îți pot scădea facturile dacă faci mici optimizări în casă

Cu cât îți pot scădea facturile dacă faci mici optimizări în casă

Cu cât îți pot scădea facturile dacă faci mici optimizări în casă

În plină criză de energie și inflație galopantă, românii ar putea să economisească la facturile lunare dacă ar face mici optimizări în locuințele lor.

De pildă, am putea avea facturi la gaze cu șase procente mai mici dacă am accepta temperaturi cu doar un grad mai mici în casă, potrivit Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Cât și cum putem economisi la facturile de gaze

Pentru un apartament de 45 de metri pătrați, asta înseamnă peste 100 de lei economisiți.

Avem de la 23 la 22, deci practic reducem de la 177.19 kWh la 167.84, ceea ce înseamnă 9.35kWh MP la suprafața de 45 de MP avem 420 kWh pe care îi înmulțim cu prețul și avem undeva aproape 110 lei pe un singur grad”, a spus Constantin Cilibiu, profesor la Facultatea de Inginerie a Instațiilor a UTCN, în ianuarie 2022. 

Organizația Mondială a Sănătații recomandă 18 grade Celsius ca fiind temperatura ideală pentru o persoană care poartă mai multe straturi de haine în casă.

Însă, trebuie avut în vedere că eforturile de a economisi bani când vine vorba de căldura din casele noastre pot fi cu mult mai mici dacă ne izolăm locuința. În cazul caselor, facturile scad cu 40% după izolare.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni