• PRO TV
  • Dr. Radu Țincu: ‘Durerile de cap pot fi semne și ale unor boli grave ale creierului’

Dr. Radu Țincu: ‘Durerile de cap pot fi semne și ale unor boli grave ale creierului’

Dr. Radu Țincu: ‘Durerile de cap pot fi semne și ale unor boli grave ale creierului’

Durerile de cap pot fi semne ale unei zile încărcate, pline de stres, dar și ale unor boli grave ale creierului. Tocmai de aceea este indicat ca atunci când durerea de cap persistă să mergem la doctor.

Tratamentul este diferit în cazul unei cefalee, a unei migrene ori al unui anevrism cerebral.

Primim sfaturi utile de la medicul Radu Țincu invitat în emisiunea Doctor de bine prezentată de Liliana Curea. Totodată aflăm ce este doar un mit atunci când vorbim despre îmbunătățirea stării de sănătate.

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI: „Durerea de cap este un simptom, este un semn care apare și de obicei trebuie să facem un diagnostic diferențial. Nu toate durerile de cap au neaparat un substrat structural, adică nu avem un anevrism rupt sau o tumoră cerebrală. Dar atunci când durerea de cap apare brusc, în plină sănătate, durează, nu cedează la medicația analgezică sau antiinflamatorie, trebuie să facem diagnosticul diferențial, cu modifcări de structură ale creierului, care pot să determine și astfel de dureri. Spre deosebire de cefalee, în cazul migrenei, durerea de cap este mai degrabă pulsatilă. Și mai supărătoare decât durerea în sine sunt simptomele însoțitoare: greța, incapacitatea de a sta la lumină.”

Este adevărat că migrenele sunt cele mai frecvente dureri de cap?

Află mai multe pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni