• PRO TV
  • Specialiștii au dezvăluit tendințele noului an în materie de design interior

Specialiștii au dezvăluit tendințele noului an în materie de design interior

Specialiștii au dezvăluit tendințele noului an în materie de design interior

Anul 2023 anunță continuarea unor direcții stilistice pe care le-am întâlnit și în anii precedenți, însă ne surprinde cu câteva tendințe fresh, ideale pentru a fi puse în practică de cei care și-au propus o schimbare care să ofere o notă personală și neconvențională spațiilor lor.

Specialiștii de la House of VLAdiLA, un brand românesc creator și producător de tapet, textile și piese de mobilier de designer, ne-au vorbit recent despre trendurile care vor fi în vogă anul acesta. Iată ce am aflat de la ei:

1. Amenajări în stil minimalist

Spațiile deschise, cu relativ puțin mobilier și obiecte decorative se numără și anul acesta printre alegerile preferate ale designerilor de interior. Paletele cromatice naturale, cu nuanțe de alb, bej și tonuri neutre, alături de mobilierul din lemn și textile din materiale naturale, precum inul și bumbacul, oferă simplitate și eleganță zonei de locuit.

2. Amenajări în stil eclectic

Îmbinarea pieselor de mobilier și decorațiunilor vintage cu cele moderne este unul din trendurile care a început, recent, să se bucure de popularitate și în România. Contrastul estetic oferă un aer sofisticat încăperilor, îmbogățind locuința cu elemente încărcate de istorie, ce alcătuiesc punctul de pornire al celor mai interesante conversații.

3. Amenajări pline de culoare

La spectrul opus față de minimalism, interioarele dominate de culori puternice devin din ce în ce mai căutate printre iubitorii de design de interior. Mobilierul și decorațiunile se disting prin texturi diverse și bogate, oferind spațiilor dimensiuni noi, cu multiple puncte focale. Nici pereții nu trebuie neglijați. Brandul românesc le oferă clienților numeroase colecții de tapet în stil maximalist, care creează întocmai efectul vibrant și jucăuș pe care aceștia îl caută.

4. Designul sustenabil

Indiferent de tipul de amenajare preferat, piața designului interior din România face din ce în ce mai mulți pași în direcția sustenabilității. Interioarele devin lăcașe personale, în care întâlnim elemente care cultivă starea de bine, iar pentru acest lucru e nevoie doar de acele piese care te reprezintă. Realizate din materiale naturale și reciclabile, produse local și în mod etic de designeri Români, obiectele decorative devin mai prețioase prin simplul fapt că au capacitatea de a transmite o poveste.

Mai important, însă, decât orice trend, este crearea unor spații profund personale, care te reprezintă. „Indiferent de trendul de care te-ai îndrăgostit, amenajarea interioară trebuie să includă acele piese despre care știi că nu te-ai sătura să le privești, iar soluția noastră este arta funcțională. Un tapet sau o draperie care au pornit de la un desen, cu un concept în spate, realizate cu emoție, transmit emoție, iar acest lucru face diferența dintre o casă și acel acasă pe care ni-l dorim cu toții”, precizează Oana Vlădilă, fondator House of VLAdiLA.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni