• PRO TV
  • Culiță Sterp, chemat la audieri după ce mai multe persoane au fost escrocate! Paguba: 400.000 de euro

Culiță Sterp, chemat la audieri după ce mai multe persoane au fost escrocate! Paguba: 400.000 de euro

Culiță Sterp, chemat la audieri după ce mai multe persoane au fost escrocate! Paguba: 400.000 de euro

Culiță Sterp este din nou în centrul atenției, după ce anul trecut a fost implicat în mai multe scandaluri: unul după ce a provocat un accident rutier în timp ce conducea băut, drogat și a trecut pe culoarea roșie a semaforului, iar altul după ce a plecat să cânte la un alt eveniment în timp ce era plătit să susțină o cântare în altă parte.

Potrivit jurnaliștilor de la Știrile PRO TV, Culiță Sterp și Iancu, fratele lui, ar fi promovat în urmă cu doi ani, pe rețelele de socializare, o afacere cu monede virtuale. Doar că aceste monede nu ar fi existat, de fapt, iar zeci de persoane au fost păcălite.

„Într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Direcției de Investigații Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, prev. și ped. de art. 244 al. 1 și 2 Cp, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp. Prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase și prin folosirea de calități mincinoase și de mijloace frauduloase, cauzându-le acestora un prejudiciu în valoare de 1.632.648 lei”, se arată în comunicatul autorităților, după cum notează cei de la Click.

Din câte se pare, Iancu și Culiță Sterp au fost plătiți să facă reclamă în spațiul virtual și afirmau că persoanele care investesc în acele monede virtuale își pot dubla investiția în doar 72 de ore. Schema era pusă la cale de doi cetățeni, unul din Republica Moldova și altul din România, iar frații Sterp nu ar fi știut inițial că lumea este escrocată.

„În momentul în care a aflat, chiar și-a informat utilizatorii care îl urmăresc despre acest lucru. Au fost atenționați de către urmăritorii lor că afacerea nu este în regulă și că nu ar fi din punct de vedere legal totul în regulă. Vă dați seama că, dacă știau, nu se întâmpla acest lucru”, a spus Răzvan Trușcă, avocatul lui Culiță Sterp.

După ce au fost audiați în calitate de martori, atât Culiță Sterp, cât și fratele lui, Iancu, au fost lăsați liberi și au plecat acasă.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni