• PRO TV
  • Lumea prin ochii lor | Copiii care își vor pierde vederea au văzut jumătate de glob într-un an de vacanță

Lumea prin ochii lor | Copiii care își vor pierde vederea au văzut jumătate de glob într-un an de vacanță

Lumea prin ochii lor | Copiii care își vor pierde vederea au văzut jumătate de glob într-un an de vacanță

În martie 2022, doi soți canadieni și cei patru copii ai lor au pornit o călătorie în jurul lumii cu o misiune importantă: trei dintre copiii familiei urmează să-și piardă vederea, așa că au decis să le arate lumea înainte ca ei să pășească în întuneric. Cei șase au intrat acum în ultima lună a călătoriei lor.

Un an de zile în jurul lumii, aceasta a fost misiunea lui Edith Lemay și Sebastien Pelletier pentru copiii lor. Trei dintre ei au fost diagnosticați cu o afecțiune oculară rară, care va duce, în final, la pierderea vederii.

Nu știm cât de repede va avansa, dar ne așteptăm ca ei să devină complet orbi până la vârsta maturității”, spunea Edith Lemay înainte să decidă, împreună cu soțul ei, să pornească în această călătorie impresionantă.

După aproape un an de vacanță în jurul lumii, cei patru copii ai familiei au putut vedea jumătate de glob. Cei mici au putut lua contact cu civilizații și culturi pe care le știau doar din cărți; s-au putut juca cu copii de vârsta lor de pe toate meridianele; au dormit, au mâncat și s-au relaxat sub cerul liber; au putut afla cum supraviețuiesc oamenii în stepele aride ale Mongoliei și cum e viața pe vârfurile muntoase din Nepal... dar, mai ales, au trăit la maximum fiecare experiență, ca și când ziua de mâine nu există.


Sursa fotoLe monde plein leurs yeux

Vezi ai multe poze din călătoria lor în GALERIA FOTO de mai jos!

Ultima lună de vacanță: Nepal și Oman

În martie 2023, familia de șase a intrat în ultima lună de vacanță din maratonul său incredibil. Începutul lunii i-a găsit în Nepal, o țară pe care nu ai cum s-o cunoști dacă nu trăiești printre oamenii locului.

Pentru ultimele noastre zile în Nepal, am ales să stăm în orașul vechi Bhaktapur în locul Kathmandu. Mai liniștit și mai pitoresc, chiar ne-a plăcut. Prin intermediul RP Hope am avut ocazia să o cunosc pe Kalayani, o femeie extraordinară căreia îi pasă de bunăstarea copiilor. Ne-a invitat cu amabilitate să-i vizităm școala din satul Nagarkot. Copiii s-au distrat de minune. Încă o întâlnire umană frumoasă”, povestește Edith pe pagina de Facebook Le monde plein leurs yeux, care e un jurnal de călătorie pentru întreaga familie.

Povestea lor a fost preluată de toate publicațiile importante din lume, astfel încât canadienii sunt primiți cu brațele deschise în toate colțurile lumii. Toată lumea știe de ce sunt ei pe drum și toată lumea empatizează cu drama familiei. Totuși, nimeni nu le plânge de milă, ci toți se străduiesc să le facă șederea cât mai plăcută.

În cinstea lor, o comunitate locală din Nepal a organizat chiar un festival, la care au participat toți localnicii. 

Asta încheie șederea noastră în Nepal, o altă țară preferată pentru noi. Am fost fermecați de autenticitatea ei, de frumusețea peisajelor și de bunătatea locuitorilor săi.

Deja ne începem ultima lună de călătorie, ultima linie dreaptă care simt că va trece foarte repede. Următoarea oprire: Oman!”, a mai scris Edith pe Facebook.

Fotografii: Le monde plein leurs yeux

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni